AIK:s tränare har gett upp SM-guldet

Fem poäng och kvalplats efter sju omgångar. AIK är en krisande klubb säsongen 2023 och SM-guldet är redan nu utom räckhåll, anser tränaren Andreas Brännström efter förlusten borta mot Malmö FF.

AIK:s tränare Andreas Brännström.

AIK:s tränare Andreas Brännström.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2023-05-07 17:55

AIK är 16 poäng efter serieledande MFF efter sju omgångar och när tränaren Andreas Brännström får frågan om SM-guldet redan nu är utom räckhåll svarar han:

– Det är det, säger AIK-tränaren efter 1–3-förlusten mot Malmö.

Inte rädd för att få sparken

Brännström tog över som tränare inför säsongen, men säger att han inte är rädd för att bli av med jobbet.

– Nej, men det har jag aldrig varit i någon klubb. Jag funderar inte i de banorna.

Anfallaren Omar Faraj, som satte 1–0 på straff mot MFF tidigt i matchen, vill inte prata om avståndet till Malmö.

– Man ska inte ta det just nu. Vi får se till att jobba oss in först, sedan får vi tänka på guldet senare. Det är långt ifrån, men allt kan ju råka hända också. Vi får ta det match för match, säger Faraj.

Inhopparen Jimmy Durmaz:

– Alla som är i AIK nu mår inte bra, säger Durmaz.

Durmaz säger att närmaste målsättningen är att ta tre poäng i kommande match för att öka på självförtroendet.

– Vi vill hamna så högt upp som möjligt. Vi vill fajtas om guldet. Nu är vi lite långt efter, men det finns fortfarande Europaplatser att spela om och det finns fortfarande ett guld, man vet aldrig. Tänk om vi går obesegrade härifrån, säger Jimmy Durmaz.

Göteborg och Varberg ligger just nu på nedflyttningsplats på fyra poäng, men kan skicka ner AIK på jumboplats de kommande dagarna.

– Vi har "Blåvitt" nästa match och vinner vi där ligger vi inte sist, säger Faraj.

"Låg lägstanivå"

Innan mötet med MFF hade AIK två raka 0–0-matcher mot Mjällby och Sirius. Enda segern kom i mitten av april mot Hammarby (2–0).

– Vi har visat att vi kan spela en bra fotboll. Samtidigt har vi visat att vi har en låg lägstanivå, det har man sett genom säsongen, säger Durmaz.

Durmaz kom till AIK inför säsongen, men har endast fått starta i två allsvenska matcher. Även mot sin gamla klubb MFF (2008–2012) fick han börja på bänken och hoppade in först i 86:e minuten.

– Jag vill alltid spela, speciellt från start. Men det är tränaren som tar ut laget och det är tränaren som bestämmer vem som hoppar in, säger Durmaz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!