AIK:s kris fortsätter – nollades på nytt

AIK fortsätter att prestera magra fotbollsresultat. 0–0 matchen borta mot Mjällby innebär att Solnalaget bara lyckats vinna en av sex spelade allsvenska matcher. –Poängmässigt är det långt ifrån godkänt, det ska vi inte hyckla med, säger AIK-tränaren Andreas Brännström.

AIK fortsätter att prestera magra fotbollsresultat.

AIK fortsätter att prestera magra fotbollsresultat.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-05-03 21:06

AIK:s stora supporterskara har under årets allsvenska upptakt endast kunnat glädja sig åt derbysegern mot Hammarby. Utöver det har Solnalaget förlorat mot Halmstad, Norrköping och Värnamo samt deltagit i mållösa tillställningar mot Sirius och Mjällby.

Redan från matchstart ägde AIK mycket boll och skapade allt skarpare målchanser. Strax efter paus provade inhoppande Bilal Hussein lyckan från distans, men bollen gick i Mjällby-keepern Noel Törnqvists ribba och ut.

– Jag fick en bra träff, otur att den inte gick in, säger Hussein till TT.

”Mycket bättre i dag”

Matchen igenom var AIK det lag på gräsmattan som såg ut att ha den största kapaciteten och viljan för att kunna vinna kampen som sågs av endast 2 851 åskådare på plats.

– Jag tycker att vi var mycket bättre i dag än vad vi varit i tidigare matcher, säger Bilal Hussein.

Efter 88 minuters spel sköt AIK:s Omar Faraj bollen i ena stolpen och ut.

– Jag är nöjd med min insats och sedan ska man ha med sig stolparna, säger hemmamålvakten Törnqvist till TT.

Några minuter senare ljöd domaren Kaspar Sjöbergs slutsignal över Strandvallen och AIK-spelarna kunde bara konstatera att det blev ännu en match utan vinst.

Solnagänget har nu spelat tre raka matcher utan att lyckas göra mål. Bilal Hussein anser dock att insatsen i Blekinge gav en del positiva vibbar att ta med sig.

– Vi var påkopplade och med från start. Vi skapade lägen, otur att bollen inte gick in, säger AIK-spelaren.

På söndag väntar bortamatch mot Malmö FF.

– Vi ska gå in i den matchen med en bra känsla, säger Hussein.

Brännström på återbesök

AIK tillhör för närvarande tabellens bottenskikt, med fem inspelade poäng av 18 möjliga.

– Så länge vi inte gör mål får vi inte skörda. Det behöver lossna, konstaterar Andreas Brännström som i fjol tränade Mjällby och därmed var på återbesök på sin förra hemmaarena i Hällevik.

Mjällby inledde allsvenskan piggt, men har noll gjorda mål och en inspelad poäng som facit från lagets tre senaste matcher.

– I dag var AIK det bättre laget, inget snack om saken. Men vi försvarade oss föredömligt, analyserar Mjällbys tränare Anders Torstensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!