AIK tog poäng i Malmö – trots två röda kort

Malmö FF jagar SM-guld och AIK vill lyfta från botten. 0-0 var egentligen en för mager poängutdelning för båda lagen – men efter två röda kort var AIK minst missnöjt med resultatet. –Jag är imponerad över hur våra spelare fredar målet, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

Trots två röda kort i AIK lyckades Malmö inte få hål på AIK.

Fotboll2020-09-13 19:40

Efter tolv matcher i följd utan förlust föll MFF borta mot Örebro senast. Nu hade serieledaren att visa att det endast var fråga om ett olycksfall i arbetet. Men AIK bjöd motstånd, även om inte historien talade för bortaseger. Senaste gången AIK besegrade MFF på bortaplan var nämligen i det förra seklet, i augusti 1996.

Bortdömt mål

I mitten av första halvlek skapade AIK chanser och hade även en boll inne i MFF-målet – men domarteamet ansåg att AIK-kaptenen Henok Goitom stört MFF-målvakten och dömde offside.

– Vi hade en matchplan för att vinna och gick för det i första halvlek, säger Henok Goitom.

MFF tog så småningom över taktpinnen och dominerade allt mer tillställningen.

Halvvägs in i den andra halvleken drabbades AIK av en motgång då Ebenezer Ofori tvingades lämna planen efter två gula kort. Som om det inte var nog fick ytterligare en AIK-spelare syna det röda kortet – och laget avsluta matchen med nio spelare på planen.

Men serieledande Malmö kammade noll framåt och har nu två segerlösa matcher efter landslagsuppehållet.

– Frustrerande, en match vi borde ha vunnit, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Tomasson tänker på mängden målchanser som hans lag skapade – även om han inte var helt nöjd med kvaliteten vad gällde inläggen.

– Det blev för lätt att försvara sig, menar MFF-tränaren.

Lyckat målvaktsbyte

Inför matchen valde Bartosz Grzelak att byta målvakt – Jakob Haugaard ut och Budimir Janosevic in i kassen. Ett drag som blev poängvinnande då Janosevic stod för en strålande insats.

– Vi har en bra konkurrenssituation i vårt lag och alla ska få en ärlig chans, vi kände att det var rätt läge nu, säger AIK-tränaren.

För AIK:s del fortsätter jakten på ett säkrat allsvenskt kontrakt. Henok Goitom hade gärna haft tre poäng, men med tanke på att laget blev tillbakapressat i matchens slutskede var han hyggligt belåten med resultatet.