AIK bekräftar: Förhandlar med Guidetti

Efter månader av spekulationer bekräftar nu AIK att man ligger i förhandling med den svenska landslagsanfallaren John Guidetti. "Det stämmer att vi för diskussioner", säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius i ett pressmeddelande.

John Guidetti är nära att komma överens med AIK. Arkivbild.

John Guidetti är nära att komma överens med AIK. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2022-03-01 10:39

AIK närmar sig ett avtal med John Guidetti, 29. Anfallaren, med 29 landskamper och tre mål för det svenska landslaget på sitt konto, har ett utgående kontrakt med sin spanska klubb Alavés och kan därmed lämna gratis till sommaren.

"Det stämmer att vi för diskussioner, men mer än så kan jag inte kommentera i dagsläget. Blir något helt klart så kommuniceras det via NGM och Cision news", säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius i ett pressmeddelande.

Skulle värvningen gå i lås blir det en av de största affärerna någonsin i klubbens historia. Guidetti skulle därmed göra sin första säsong i allsvenskan sedan 2010 då han var utlånad till Brommapojkarna från Manchester City.

Grävde guld i Tjeckien

29-åringen lånades ut till lag som Feyenoord, Stoke och Celtic innan han skrev på ett permanent kontrakt med spanska Celta Vigo 2015.

Samma sommar var Guidetti starkt bidragande till att Sverige överraskande lyckades vinna guld i U21-EM i Tjeckien.

Tre år senare blev han Alavés dyraste värvning genom tiderna när han kritade på ett fyraårskontrakt med den baskiska klubben.

Kan bli aktuell till allsvenska premiären

Avtalet löper ut i sommar och Guidetti ska enligt Aftonbladet vara överens med AIK om ett långtidskontrakt.

Solnaklubben behöver därmed inte betala någon övergångssumma för den 29-faldige landslagsmannen, men vill man ha Guidetti tillgänglig till den allsvenska premiären måste man nå en lösning med Alavés.

Enligt Aftonbladet kommer John Guidetti att presenteras som officiell AIK-spelare inom de närmsta veckorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!