ÅFF:s sköna målfest: "Har väntat på att spela så här"

Åtvidabergs FF startade lördagen på nedflyttningsplats, men slutar den över strecket. Erik Grandelius startade oväntade målexplosionen på Kopparvallen.

ÅFF jublar

ÅFF jublar

Foto: Per Bergsten

Fotboll2021-09-04 19:03

– Efterlängtat. Det har inte blivit så mycket sång i år. Det behövdes, sa 19-åringen efter avklarade falska serenader och "Bättre och bättre dag för dag" i omklädningsrummet.

Det har blåst motvind för ÅFF som haft svårt att vinna, förlorat för mycket och sakta men säkert sjunkit allt närmare botten. 

Hur det blåste i klassikermötet med IFK Malmö?

Medvind. Som bara den.

Det blev 4–0 (3–0) och Erik Grandelius sa:

– Första halvlekevar definitivt den bästa som vi har gjort i år. Helt överlägset. Det känns som vi har väntat på att spela på det här sättet. Trots att vi förlorade förra matchen gick vi ut med självförtroende och spelade som precis som vi ville.

Känner du av pressen?

– Det kan nog vara så att man tittar väl mycket på tabellen och tänker att "nu måste vi vinna". Jag hoppas att det släppte nu.

Han är inlånad från allsvenska Degerfors och ska tillbaka dit efter säsongen. I ÅFF har han norpat åt sig en ordinarie tröja, fått mycket speltid som offensiv mittfältare (och en del som forward) och tagit nödvändiga kliv.

– För mig har det varit perfekt och jag känner att jag utvecklats både som spelare och person. Det är lite som hemma. Bruk som bruk, du vet.

ÅFF bjöd under stora delar på en fartfylld offensiv, snabba omställningar och inte minst ett kantspel som firade stora triumfer. En urladdning före paus säkrade den så viktiga trepoängaren – och ovannämnde Grandelius klev fram som matchvinnare nummer ett med både 1–0 och 2–0.

Erik Grandelius
Erik Grandelius
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!