ÅFF:s sköna jubel – avgjorde sent: "Jätteviktigt"

Två läckra assists av Benjamin Tannus låg bakom tre viktiga ÅFF-poäng. "Bara att peta in bollen", sa Simon Sandholm.

Benjamin Tannus.

Benjamin Tannus.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2021-08-14 18:10

Vår har blivit höst, flera nya spelare har kommit till – men resultatet såg länge ut att bli det gamla beprövade för Åtvidabergs FF.

Det var ledning i bortamötet med Vänersborg och det blev kvittering.

Men när matchklockan just passerat 90 tog sig Benjamin Tannus, efter förarbete av Pontus Eriksson och José Segura Bonilla, runt på vänsterkanten och avslutade med spela vidare till Simon Sandholm som omöjligen kunde missa från nära håll.

2–1.

Avgjort.

Falska segerserenader från omklädningsrummet och upp över nedflyttningsstrecket i söderettan.

– Vi har pratat mycket om att forwarden ska gå mot den bortre stolpen och gör man som man blir tillsagd blir det ofta resultat. Det var en perfekt passning av Tannus och bara att peta in bollen, sa Sandholm i Correns webbsändning.

Gissa om han var belåten.

ÅFF är i behov av vinster för att lyfta från botten och fick jubla i den svårbemästrade blåsten på västkusten. Segura Bonilla spräckte nollan efter Tannus perfekt slagna inlägg och hade före paus bud på mer med nye och starke anfallaren Samuel Östlund i spetsen. Överhuvudtaget var det en hel del nytt, med 3–5–2-formation och även backen Erik Sachs i startelvan.

– Otroligt skön seger. Jätteviktigt för oss att få lite momentum som vi kan bygga vidare på. Vi vet att vi måste upp en nivå i höst, sa Simon Sandholm, som hoppade in när ovannämnde Östlund sprungit sig trött i andra halvlek.

Negativt: nyckelspelaren Adrian Petersson tvingades utgå på grund av skada strax före slutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!