ÅFF föll efter mardrömstarten

Det var en riktig sexpoängsmatch när Åtvidaberg FF tog emot bottenkonkurrenten Assyriska på Kopparvallen under söndagen. Gästerna tog ledningen efter två minuter och trots att ÅFF skapade en hel del chanser slutade matchen med förlust 0–2 (0–1).

José Miguel Segura Bonilla hade två bollar i virket när ÅFF föll mot bottenkonkurenten Assyriska.

José Miguel Segura Bonilla hade två bollar i virket när ÅFF föll mot bottenkonkurenten Assyriska.

Foto: Samuel Zurawski

Fotboll2021-08-22 19:27

– Vi är inte först på plats i boxen när chanserna dyker upp, säger ÅFF-tränaren Jesper Ny. 

Det blev en jobbig start för hemmalaget. Gästerna tog ledningen redan i den andra matchminuten, Roman Olivares slog inlägget som Amar Mushin säkert nickade in bakom en chanslös Linus Dahgren. Piggast i hemmalaget var José Miguel Segura Bonilla som träffade virket både en och två gånger i den första halvleken. 

– Vi gör en bra första halvlek och vi har så pass många lägen att det borde resultera i något, säger Jesper Ny.

Den andra halvleken var betydligt mer chansfattig. Assyriska slog effektivt vakt om sin ledning och när sedan Gustav Sahlin rullade in 0-2-målet blev uppförsbacken än brantare för ÅFF. 

I mitten på den andra halvleken vädjade de drygt femhundra Åtvidabergssupportrarna efter straff då hemmalagets José Miguel Segura Bonilla föll i offensivt straffområde, huvuddomare Magnus Mella viftade dock avvärjande. 

– För mig är det helt oförklarligt, jag förstår ingenting. Jag har sett situationen i efterhand och det är superstraff, säger Jepser Ny. 

ÅFF jagade sedan en reducering men trots mängder av inlägg och frisparkar lyckades laget aldrig få bollen i mål. 

– Små detaljer avgör. Det spelar ingen roll vilket lag man möter i den här serien, man kan vinna alla matcher och man kan förlora alla matcher, det gäller att alltid vara påskruvad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!