ÅFF-tränaren klar för division 4-klubb – som spelare

ÅFF-tränaren Anders Bååth gör comeback som spelare. I division 4 – när tid finns.

Anders Bååth snörar på sig fotbollsskorna igen.

Anders Bååth snörar på sig fotbollsskorna igen.

Foto: Erik Winell

Fotboll2023-08-14 09:08

– Anders är väl mer tänkt som en back-up när det passar och om det krävs. Han har förstås sitt fokus i ÅFF men förhoppningen är att han ska kunna vara med en handfull matcher när/om det behövs, säger Grebos tränare Pierre Johansson.

ÅFF-tränaren, som gjort mängder av allsvenska matcher för bland annat Gefle, trappade ner sin egen satsning som spelare för några år sedan för att satsa helhjärtat på tränaryrket. Han gjorde ändå sex matcher för Österlen i division 2 i fjol, där han också var tränare, så nog finns det fortfarande massor av kvalité i den fotbollskroppen.

– Han är bara 32 år och har väl 200 elitmatcher på sitt cv så givetvis skulle det vara en stor tillgång att ha med en sån spelare i division 4. Vi har ju tyvärr inga junior- eller ungdomslag så när det krisar är det perfekt för oss att ha sådan hjälp att tillgå, säger Pierre Johansson belåtet. 

Om Bååth, som ledde sitt ÅFF till seger mot Tvååker i lördags, kan debutera för Grebo redan i kvällens match mot LSW är oklart. Grebo ligger fyra i division 4 västra och kan vid seger i afton krympa avståndet upp till serieledande Hjulsbro till fyra poäng. 

GIK har inför hösten också gjort klart med två förstärkningar i form av Jonas Mirow från Linghem och Anton Aamodt från Rimforsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!