ÅFF-sponsorn försvarar sig: "Inte mycket som är sant"

Företagaren Per Lindqvist pekas ut som en av de mest styrande kring värvningar och miljonsatsningar i ÅFF de senaste åren. Själv ställer han sig helt frågande till det.

Per Lindqvist på Kopparvallen.

Per Lindqvist på Kopparvallen.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2020-05-19 10:06

– Om jag säger så här, det är inte mycket som är sanning i det som beskrivs i vissa medier.

Vad är sant då?

– Jag fick ett samtal från dåvarande ordföranden Ingvar Gustavsson i augusti 2018 där han frågade om jag kunde hjälpa till med lönekostnader för de hade inte råd att betala dem. 

Och det gjorde du?

– Jag hjälpte till med en del under några månader, kanske till oktober-november det året.

Hur mycket pengar rörde det sig om?

– Jag skulle tippa på mellan 400 000 och 500 000. Jag vet inte exakt.

Du skrev ett inlägg på Facebook under den tiden då du antydde att ”dina spelare” skulle vara på planen och inte på bänken. Det antydde att du försökte lägga dig i laguttagningar?

– Jag skrev det inlägget och det var jäkligt klantigt gjort. Jag var förbaskad efter en förlust och kanske inte helt nykter heller när jag skrev det. Men jag tog bort det dagen efter, ringde upp tränaren Rickard Johansson och vi tog en lunch på Saab arena och redde ut allt. Jag bad om ursäkt och han godtog det.

Hur stort är ditt engagemang idag? 

– Jag ringde ner till ÅFF:s kansli idag och frågade hur mycket pengar jag la ner under förra året och då fick jag svaret att det var ungefär 70 000 kronor. Jag är en sponsor i mängden och lägger pengarna för att jag tycker att ÅFF är hjärtat i Åtvidaberg. Jag är en liten sponsor och supporter, mer är det inte. I år har vi dock ändrat policy i företaget och har inte tänkt att sponsra på samma sätt som vi gjort, därför har vi inte lagt några pengar alls i år.

Hur ser du på misstankarna om matchfixning?

– Visst var det några situationer förra säsongen som var märkliga. Matchen mot Oskarshamn borta som förlorades på övertid och några situationer i andra matcher som såg märkliga ut. På läktaren kan man tycka att vissa spelare var odugliga hela säsongen, men så är det ju alltid, att folk tycker det ena eller andra. Att koppla det till matchfixning, nä den tanken har aldrig slagit mig.

– Och jag själv har aldrig varit inblandat i nåt sånt, det kan jag verkligen ärligt säga.

Vad säger du om hela den här historien?

– För egen del bryr jag mig inte så mycket om det, jag vet vad jag gjort och kan stå för det jag tycker och gör. Däremot är det en hård smäll för ÅFF och jag är rädd för att den här historien kan vara spiken i kistan för föreningen. Så illa är det.

Det går mycket rykten om att Åtvidabergs FF ska vara inblandade i avancerad matchfixning. En av de som pekas ut i härvan är företagaren Per Lindqvist som dock skarpt tillbakavisar det.
Det går mycket rykten om att Åtvidabergs FF ska vara inblandade i avancerad matchfixning. En av de som pekas ut i härvan är företagaren Per Lindqvist som dock skarpt tillbakavisar det.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!