ÅFF-profiler ska höja lokala klubben

Kisa BK satsar på nya grepp för att höja motivationen för spelarna – och de tar hjälp av ÅFF-profiler. "Roligt att vara här och vi får se vad det leder till", säger tränarna Matthias Andersson och Leif Eriksson.

Under tisdagskvällen fick Kisa BK:s herrlag besök av Matthias Andersson och Leif Eriksson, som har ett långt förflutet i Åtvidabergs FF.

Under tisdagskvällen fick Kisa BK:s herrlag besök av Matthias Andersson och Leif Eriksson, som har ett långt förflutet i Åtvidabergs FF.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-05-26 19:47

Träning, träning – och åter träning. Så är vardagen för alla fotbollslag i dessa tider. Så även för Kisa BK. Utan matchtillfällen upplever många spelare att det kan vara problem med motivationen. 

Något som tränaren Johan Runeson bekräftar:

– Jag förstår att det är så, vilket även jag som tränare kan känna av. 

Nu får han hjälp att inspirera KBK-spelarna i väntan på matcher. En timme innan tisdagsträningen drog igång var de på plats på Kisa IP: mångårige ÅFF-tränaren Matthias Andersson och målvaktstränaren Leif Eriksson. 

– Vi fick ett samtal från klubben och tyckte att det lät intressant. Jag har alltid gillat Kisa och har också kopplingar till bygden, säger Matthias Andersson, som förra säsongen var U19-tränare i ÅFF och dessförinnan bland annat jobbat i A-laget. 

Det har i hög grad även Leif Eriksson gjort. Rättare sagt de 13 senaste säsongerna, tills nu. 

Nu har ingen av dem något uppdrag kring elitfotbollen. 

– Jag hade bestämt mig för att ta ett sabbatsår, ja...förutom då att jag tränar mitt dotters F08-lag, säger Andersson. 

Hur mycket ska ni hjälpa till i Kisa BK?

– Det vet vi inte än. Vi tar det förutsättningslöst än så länge och får se vad det leder till. Vi har sagt att vi ska hålla i fyra träningar till en början. Men jag måste säga att jag lockas av det här, annars hade jag inte hoppat på det. Jag gillar klubbens ambitioner om att nå nationell nivå (division tre) på sikt. Och anläggningen är superfin. 

Leif Eriksson fyller i:

– Man får ett bra första intryck och det känns att det är en klubb med ordning och reda. Det ska bli jättekul att vara med här. Sedan får vi se hur mycket det blir. 

Robert Wass i sektionen säger så här:

– Det går alltid åt ledare och det här känner vi är en intressant lösning. Förhoppningen är att de också kan fungera som bollplank. 

När väl träningen drog igång under Anderssons och Erikssons ledning var det 19 KBK-spelare som var fullt fokuserade – och några motivationsproblem såg vi inte röken av. Träningen i sig var tempofylld och passningsorienterad. 

I det här läget var det kanske precis vad som behövdes. 

– Det är alltid bra med nya röster och få lite nya tankar och idéer, säger Johan Runeson som nu inväntar fredagens beslut om när säsongen kommer att starta. 

Eric Lindblom är ett av KBK:s mest intressanta nyförvärv till den här säsongen.
Eric Lindblom är ett av KBK:s mest intressanta nyförvärv till den här säsongen.
Karta: Kisa IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!