ÅFF-kaptenen om skrällen: "Naturligt val"

Daniel Rambins klubbval har överraskat många. Åtvidabergs kapten väljer att gå flera hack neråt i seriesystemet – som 23-åring. "Många har höjt på ögonbrynen, men för mig passar det perfekt att spela i Rimforsa", säger han.

Daniel Rambin om valet att lämna ÅFF för spel i division fyra med Rimforsa IF. "Ett naturligt val".

Daniel Rambin om valet att lämna ÅFF för spel i division fyra med Rimforsa IF. "Ett naturligt val".

Foto: MATHILDA AHLBERG

Fotboll2022-01-23 10:00

Om vi kan snacka i termer som fotbollsbomb, så passar det här in i det epitetet. 

Daniel Rambin från Åtvidabergs FF i division ett, till Rimforsa IF i division fyra. 

Frågan är varför han gör det valet, som 23-åring?

– Mitt privata liv passar helt enkelt just nu inte för att kombinera fotboll på hög nivå med allt annat. Jag utesluter inte att det kan bli aktuellt att spela högre upp i framtiden, men nu blir det bättre för mig på det här sättet. 

Att det blev just Rimforsa IF har också sin givna förklaring. 

– Det känns naturligt. Jag har en stor anknytning till klubben. Både min pappa, min mamma och andra i släkten har tidigare spelat i Rimforsa. Dessutom har jag flera vänner här.

Någon riktig huggsexa om att försöka få hans namnteckning blev det aldrig. 

– Det är klart att det var ganska många klubbar som hörde av sig. Mobilen gick varm där ett tag, men när Åtvid hade gått ut med att jag inte skulle fortsätta spela för dem hade jag i princip redan bestämt mig. Egentligen är Rimforsa den stora rivalen för mig som har Brokind som moderklubb, men jag känner mig hemma i Rimforsa. 

Hur har reaktionerna varit?

– Det är klart att en del kanske tycker det är lite märkligt att jag som kapten i Åtvidaberg, väljer att spela i division fyra, men främst är det många som tycker det är jäkligt roligt att det blir så här. De är glada för min skull. De vet kopplingen till Rimforsa och hela den biten. 

Kopplingen finns inte minst tack vare hans pappa Ulf Johansson och hans status i RIF som en fruktad målgörare på sin tid. 

– Egentligen är vår spelstil inte särskilt lika varandra. Han var ju en erkänt duktig målskytt, samtidigt har jag också sinne för att göra mål. I ÅFF har jag haft en mer defensiv roll. Kanske att jag kommer få lite mer friare tyglar nu och förhoppningsvis också kunna utnyttja mina offensiva egenskaper. 

Blir du ny kapten i Rimforsa nu också...?

– Haha, det vet jag inte. Det finns många spelare med lång erfarenhet i klubben. Det ligger jag lågt med. Däremot känner jag att jag säkert kan vara med och bidra med en hel del. 

Vad är dina intryck av laget och spelarna så här långt?

– Det är många som är individuellt skickliga och har hög potential. 

Rimforsas första match är planerad att spelas i februari. 

Motståndare? Passande nog, Brokinds IF

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!