Kisakillen tar gärna en smäll: "Gör ondare att förlora"

Avslutningen ser ut att bli en rysare för Åtvidabergs FF som hamnat i ett getingbo precis över kvalstrecket. Anfallaren Albin Bergström tar med sig tips från pappan och klubbikonen Kristian "Pligg" Bergström. "Vi måste tända till lite extra", säger han.

Albin Bergström är beredd på tuffa och håda avslutande matcher i ettan södra. "Vi får inte tänka att något är klart och måste ge allt i de här matcherna", säger han.

Albin Bergström är beredd på tuffa och håda avslutande matcher i ettan södra. "Vi får inte tänka att något är klart och måste ge allt i de här matcherna", säger han.

Foto: Carl Holmqvist

Fotboll2023-10-27 13:00

Albin Bergström är fostrad i Kisa BK men bor och jobbar i Åtvidaberg, men det är inte ovanligt att han tar en tur på stan i Linköping. Här bor hans föräldrar och när vi ses på ett centralt café har 20-årige ÅFF-anfallaren precis varit och klippt sig. Efteråt väntar middag med föräldrarna och det är ingen högoddsare att det blir en del fotbollssnack.

Hans pappa, Kristian "Pligg" Bergström, är en modern ÅFF-ikon och skickade upp fotbollsskorna på hyllan efter allsvenska säsongen 2015.

– Vi snackar varje dag. Allt från hur det går på träningarna, till vad jag kan göra bättre på matcher. Det blir väldigt mycket fotboll. Jag får lite tips och det är jag tacksam över, säger Albin Bergström.

Bästa tipset du fått?

– När jag tog steget från junior till senior var det att fortsätta göra de grejerna jag gjorde tidigare. Våga ta för mig och visa att jag håller på den här nivån.

undefined
Albin Bergström gjorde sin första seniorsäsong för ÅFF 2022. Nu lider den andra mot sitt slut.

Det återstår tre seriematcher av Albins andra säsong som seniorspelare i ÅFF. Laget står tillsammans med fyra andra lag står på 31 poäng. Två fler än BK Olympic på kvalplatsen.

I helgen väntar ÅFF-match mot serieledande Oddevold och sedan återstår matcher mot bottenlagen Ängelholm och Vänersborg.

– Det är tajt, men vi har allt i egna händer.

Oddevold kan säkra en plats i Superettan på lördag och är en tuff match på förhand.

– Kommer vi upp i vår nivå, där vi vill vara. Så kan vi slå alla lag. Det gäller att vi gör det vi ska och det vi är bra på. Alltid kul att spela mot ett topplag.

Under säsongen har ÅFF haft det tuffare i matcher på naturgräs (som väntar i helgen)

– Vi måste gå in hårdare i närkamperna. Speciellt där vi ligger nu så måste vi gå in hårt i situationer. Det kommer göra ont, men det gör ännu ondare att förlora.

undefined
Arkivbild på Albin Bergström bredvid pappa Kristian Bergström som tackas av efter att ha att ha gjort sin sista match fotbollsmatchen i Allsvenskan.

Om sin egen säsong säger han:

– Djupledsspelet har varit bra och jag har kommit ner till assistytorna mycket. Till nästa år vill jag göra ännu mer poäng. Det kommer förr eller senare, så länge man lyckas ta sig till ytorna. 

Han är uppvuxen på Kopparvallen och har sett sin pappa spela många matcher där – med en spelstil inte helt olik den Albin nu tar vidare. Albin lyfter bådas kvickhet och språkförståelse. Själv hade han gärna ärvt "Pliggs" vänsterfot, men är själv mer explosiv på längre sträckor.

Rådet inför sista matcherna:

– Att vi måste vara mer noggranna och tända till lite extra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!