97:e upplagan av Kisapokalen ska avgöras

På lördagen är det dukat för fotbollsfest på Kisa IP. Den 97:e upplagan av Kisapokalen ska avgöras. Hemmaklubben ställs mot regerande mästarna Ljungsbro i ena semifinalen. I den andra gör Vimmerby och Rimforsa upp.

Kisa BK står som värd för Kisapokalen i helgen.

Kisa BK står som värd för Kisapokalen i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-16 09:00

Pokalfotbollen har varit en stor företeelse i den lokala fotbollen historiskt sett. Genom åren har den mer och mer spelat ut sin roll. I Kisa hänger man dock i och på lördagen avgörs den 97:e upplagan av Kisapokalen.

– Vi marscherar stadigt på mot 100. Det är kul att traditionen hålls vid liv. Vi klarade att genomföra de senaste två under pandemin också så det blir kul att köra en vanlig pokal i år, säger Kisas sportchef Robert Wass.

I och med att turneringen ligger i semestertider kommer de fyra deltagande lagen inte ställa upp med helt ordinariemanskap.

– Vi i Kisa samlade laget och tränade i torsdags för första gången efter semesteruppehållet. Vi kommer att sakna en handfull spelare till helgen, men kommer med en bred trupp.

Kisa ställs mot Ljungsbro i sin semifinal. Lagen ligger på samma poäng i bottenstriden av serien till vardags.

– Det känns som en jämn och oviss kamp på förhand.

I den andra semifinalen möts Rimforsa och Vimmerby.

– Vi saknar några spelare, men kommer ändå med en stark trupp. Vi har tränat två pass den här veckan och det ska bli kul att spela, säger Pontus Malmberg som leder Rimforsa i helgen.

För Vimmerbys del kommer pokalen lite fel i tiden då laget spelade seriematch så sent som i lördags. VIF räknar i och med det att ge många av sina unga förmågor chansen den här gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!