"Inte ofta man vinner med 8–0 två matcher i rad"

8–0. Det är melodin för Hultsfred. Förra veckan vann de mot Ariel. Nu blev det samma siffror mot Gunnebo borta. HM IS såg i sin tur till att haka på i toppen genom att besegra Storebro borta med 3–1.

Diego Urrutia bjöd på målshow mot Gunnebo.

Diego Urrutia bjöd på målshow mot Gunnebo.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-21 21:59

Gunnebo IF–Hultsfreds FK 0–8

HFK hade 4–0 att gå på redan innan halvtid. En viss Diego Urrutia låg bakom samtliga mål och har totalt kommit upp i 25 fullträffar den här säsongen.

– Det är imponerande. Dessutom spelade vi inte särskilt bra i första halvlek utan målen kom tack vare misstag från Gunnebo, sa HFK-tränaren Sebasthian Svensson som fick vila sin skyttekung i andra halvlek.

– Han trampade snett i samband med 4–0-målet och avstod spel i andra halvlek. Vi får hoppas att det inte är så allvarligt.

I andra spelade Hultsfred ut och gick fram till 8–0.

– Det är inte ofta man vinner med 8–0 två matcher i rad. Nu bjöd inte Gunnebo på så mycket motstånd så siffrorna blir lite väl stora. Det är ändå bra att vi kan gå runt på mycket folk i andra och att flera spelare får göra mål.

Övriga HFK-mål gjordes av Emil Tapper, Simon Tuvesson, Filip Lagergren och Yassin Jalil Kader.

Storebro–HM IS 1–3

HM IS hakar på i toppstriden efter segern i Storebro. Laget fick dock slita hårt för tre poäng och hemmalagets tränare Peter Magnusson var inne på att de lika gärna kunde ha tagit hem det.

– Vi gör återigen en bra första halvlek. Problemet var bara att de fick göra målet och vi hamnade i underläge. Sedan kvitterar vi i andra och har ett jätteläge kort därpå som vi missar. Ett par minuter senare gjorde de istället 2–1. Det var synd, sa han.

HM IS ledare Adam Rosenquist medger att laget fick jobba hårt för segern.

– Spel- och chansmässigt har vi ett visst övertag. Samtidigt är de farliga på sin långa inkast och andra fasta situationer när de skickar fram Anton Palmér och Jimmi Wickström som är bra i luften. Vi var illa ute efter deras kvittering ett tag, men lyckades avgöra till slut. Mycket tack vare att vi jobbar som ett lag och då fungerar det mycket bättre, sa han.

I HM IS får hela laget beröm med ett extra plus till William Waerme som slet förtjänstfullt på mitten. I Storebro var Anton Palmér, Jimmi Wickström och Theo Eklund bäst för kvällen.

undefined
Kalle Hjelmland gjorde 3-1 för HM IS mot Storebro.

– Nu får vi ladda om för derbyt mot Hultsfred på måndag. De är säkert sugna på att ta revansch på oss och har visat en imponerande form på sistone. Vi ska ge dem en rejäl match om alla jobbar och sliter tillsammans som vi gjorde idag, sa Adam Rosenquist.

Mål SIF: Jimmi Wickström

Mål HM IS: Simon Stejdahl, Rasmus Samuelsson och Kalle Hjelmland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!