Hon håller målglädjen sprudlande i VIF

Under våren har Vimmerbydamerna ständigt legat hack i häl på serieledande BK Kenty. En av spelarna som utmärkt sig mest i VIF, i alla fall målmässigt, är Nathalie Johansson.

Nathalie Johansson har gjort hela 20 mål för Vimmerby under vårsäsongen.

Nathalie Johansson har gjort hela 20 mål för Vimmerby under vårsäsongen.

Foto: Jimmy Karlsson

Fotboll2022-07-12 16:00

När det gäller målprotokollet så har Vimmerbys anfallsstjärna hittat målet flest gånger av alla spelare i serien och fått till hela 20 fullträffar.

– Det gick riktigt bra i början. Men nu framåt slutet har det inte blivit så mycket mål faktiskt, förutom mot Svärtinge här senast. Jag och Frida (Pöder) har fått igång ett bra spel och hittar varandra ganska bra på planen, så det har förstås bidragit en del.

Hur skulle du summera vårens seriespel?

– Jag tycker att vi har gjort det godkänt nu på våren. Vi har främst varit väldigt starka på hemmaplan.

Vimmerbydamerna har vunnit fyra av sina fem hemmamatcher och spelat en oavgjort. Men samtidigt har laget även lyckats vinna fem av sju matcher på bortaplan, vilket är ett bra facit.

Efter vårsäsongens tolv spelade matcher landade VIF på 28 stadiga poäng. Det resulterade i en andraplats, sex poäng bakom serieledarna. Men Nathalie Johansson menar på att det finns fler saker att ha i beaktande.

– Vi får inte stirra oss blinda på laget framför, utan istället fokusera på att hålla de övriga lagen bakom oss.

Vad har ni för plan till hösten för att lyckas med då?

– Vi måste fortsätta att jobba tillsammans framför allt. Men jag vet inte om det är något speciellt som vi behöver ändra på. Vi tappar ju ett par spelare nu efter sommaren så det gäller att vi håller igång bra ändå.

Nathalie Johansson syftar på Tyra Andersson, Agnes Karlsson och Jonna Eriksson, som alla beslutat att gå i Kosovare Asllanis fotspår och börjar spela fotboll i Linköping nu till hösten. Mer om det kan du läsa här.

Även fast flera lagkamrater valt att testa vingarna på annat håll, ligger fokuset på att stanna i den nuvarande klubben tills vidare.

– Just nu tänker jag bara på att avsluta säsongen med Vimmerby, och förhoppningsvis klättra upp till "ettan". Vad som händer efter det tar vi då.

Vimmerbys första match efter sommaruppehållet spelas hemma på Ceosvallen 13 augusti mot inga mindre än just serieledarna BK Kenty.

Här är alla målskyttar i de lokala lagen i Damtvåan:

Vimmerby: Nathalie Johansson 20, Tyra Andersson 9, Frida Pöder 8, Greta Koponen 2, Stina Kägu Bragsjö 2, Julia Rosin 1, Kujtese Rexha 1, Svea Backstad 1.

Rimforsa: Ea Wessén 5, Joyrein Avergas 2, Emilia Isik 1, Julia Archibald 1, Linnea Åsberg 1, Vilma Nehr 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!