17-årige supertalangen hjälte för Djurgården

Lucas Bergvall blev stor hjälte för Djurgården mot Halmstad. Supertalangen avgjorde matchen på Tele2 arena med sitt första allsvenska mål när DIF vann med 1–0. –Otroligt skönt, säger 17-åringen.

Djurgårdens Lucas Bergvall jublar efter sitt segermål.

Djurgårdens Lucas Bergvall jublar efter sitt segermål.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2023-09-30 17:06

Bristande skärpa och Halmstadsmålvakten Marko Johansson höll på att grusa Djurgårdens förhoppningar om tre viktiga poäng i kampen om den allsvenska fjärdeplatsen.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand efterlyste inför matchen spring i benen, en uppmaning som tycks ha fallit för döva öron. Hemmalaget ägde mycket boll och spelade runt på offensiv planhalva, men ofta utan fart.

Trots ett bollinnehav på över 70 procent hade hemmalaget svårt att skapa lägen mot ett lågt stående Halmstad – och svårt att träffa mål när man väl gjorde det.

Målchanserna i den första halvleken var lätträknade.

Efterlängtat första mål

– Vi vill fortsatt försvara oss bra som vi har gjort och så vill vi ha vassa omställningar, sade Halmstads tränare Magnus Haglund i Discoverys sändning innan starten på andra halvlek.

Och vassa omställningar blev det. Den farligaste i matchminut 60 när Naeem Mohammed sprang sig fri efter slarv i Djurgårdens backlinje. Men anfallarens avslut träffade stolpen efter att han störts av Piotr Johansson i skottögonblicket.

Efter en kavalkad av svaga avslut och några fina räddningar av Marko Johansson kom i stället det förlösande Djurgårdsmålet med tio minuter kvar av ordinarie tid. Inbytte supertalangen Lukas Bergvall satte dit foten på ett inspel och fick se bollen leta sig in via bortre stolpen – 17-åringens första allsvenska mål.

– Otroligt skönt att få göra målet. Jag har väntat ett tag nu, så det känns riktigt skönt, säger Lucas Bergvall i Discoverys sändning.

"Stolpe ut och ribba ut"

På övertid fick Jack Cooper Love en jättemöjlighet att kvittera, men missade bollen.

Djurgården behåller därmed greppet om fjärdeplatsen med fem matcher kvar att spela. Halmstad är på en elfteplats och riskerar nu att på allvar dras in i bottenstriden.

En besviken Magnus Haglund hyllade sitt lag efter matchen.

– Det har varit stolpe ut och ribba ut och stolpe ut nu i tre matcher i följd efter starka prestationer. Det är tufft, men vi hanterar det och jobbar vidare.

I lördagens andra allsvenska match vann Norrköping över Kalmar på hemmaplan med 1–0. Målet gjordes av Victor Lind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!