Sandholm har återvänt till H/T: "Känns roligt"

Den förlorade sonen är tillbaka. Simon Sandholm är nu klar för en återvändo till moderföreningen Hjorted/Totebo. Och han ser stor potential i klubbens satsning. "Det finns en möjlighet att göra något väldigt bra", säger han.

Simon Sandholm har vänt hem.

Simon Sandholm har vänt hem.

Foto: Arkiv

Fotboll 2023-12-19 12:00

Hjorted/Totebos frimånad kan nog skrivas in i klubbens historieböcker som en av de starkaste någonsin. Laget har lyckats knyta till sig mängder av spelare med hög kaliber. 

Från Ankarsrums IS har Hadi Ammar tillkommit. Och från degraderade Västerviks FF har Hjorted/Totebo värvat så mycket som sex spelare. Detta i form av Mehmet Tekbas, Albin Kito, Ville Grönwall, Fabian Ring, Rasmus Abrahamsson och inte minst 24-årige Simon Sandholm, som gjorde nio mål i VFF säsongen 2023. Därmed blev han det gulsvarta lagets bästa målskytt. 

Inte helt förvånande tror därför vi på sportredaktionen att Sandholm kan bli den värvning som har störst betydelse för sitt lag i den lokala fotbollen 2024. 

Hur känns det att komma etta på den rankingen?

– Ja, jag vet inte... Det är väl kul att man inte blivit bortglömd, säger Sandholm skämtsamt. 

undefined
Simon Sandholm blev Västerviks FF:s bästa målskytt förra säsongen.

För bortglömd det har han inte blivit, i synnerhet inte i skogarna i och runt Hjorted och Totebo. Efter flera år på vift i de högre divisionerna med klubbar som Åtvidabergs FF, Vimmerby IF och såklart VFF är den vindsnabbe spjutspetsen ett oerhört starkt tillskott för Hjorted/Totebo. Sandholm är glad över att vara tillbaka där allt en gång började. 

– Det känns roligt, det är ett gott gäng och har varit väldigt lätt att komma in i gruppen. Någon gång skulle det ske en återvändo och så blev det nu. 

Hur har du resonerat kring beslutet?

– Det fanns en möjlighet att gå högre upp i seriesystemet. Men livssituationen med jobb, sambo och var jag vill bo gjorde valet ganska självklart, berättar Sandholm som inte går in mer specifikt på vilka klubbar det handlade om. 

Har Vimmerby IF hört av sig?

– Jag har inte hört något överhuvudtaget från VIF. 

Var det självklart att lämna VFF?

– Tanken om att stanna kvar i VFF fanns. Men när det blev som det blev fanns bara "Totebo" kvar som alternativ för mig häromkring, säger han.

Hade VFF behållit fler spelare hade du förmodligen stannat?

– Ja, hade det varit samma trupp som den här säsongen hade jag stannat, säger Sandholm.

undefined
Sandholm spelade i division ett med Åtvidaberg.

Men nu väntar alltså nya utmaningar i ett Hjorted/Totebo som storsatsat. Frågan är hur alla skickliga spelare i laget ska få den speltid som de önskar. Det behöver nog däremot inte Sandholm oroa sig över, som ser fram emot säsongen. 

– Målet är att ha kul och vinna lite matcher. Jag vill hitta tillbaka till glädjen med fotbollen. Gällande lagets målsättning har vi inte pratat om det ännu. Självklart tycker jag att vi ska ha som mål att vinna så mycket matcher som möjligt, men det behöver inte vara att vi ska gå upp direkt. Men jag tror vi har möjlighet att göra något stort. Det finns ambitioner i föreningen. 

Ja, Hjorted/Totebos framfart i division fem ska bli spännande att följa. Matcherna mot IFK Tuna kan också bli en extra krydda, där det finns en historisk rivalitet. Två närliggande klubbar som satsat hårt under frimånaden. Sandholm spelade faktiskt fotboll i IFK Tuna under tre säsonger i ungdomsåren.

– Det är absolut den största matchen på säsongen. Framförallt från Totebo-håll vill man nog se en vinst i det mötet. Överlag kan det bli många roliga och bra matcher i "femman". Det är flera lag som gjort starka värvningar.

Simon Sandholm är klar för Hjorted/Totebo.
Simon Sandholm är klar för Hjorted/Totebo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!