Efter två inledande förluster mot Finspång och Jönköping tog Målilla Bandy en välbehövlig seger i onsdagkvällens bortamatch mot Derby i Linköping. Målilla inledde med att göra 1-0 i den 12:e matchminuten genom Oskar Nilsson, på straffslag. Derby kvitterade nio minuter senare, men någon minut före paus gjorde Målilla 2-1. Även den här gången var det Oskar Nilsson som höll sig framme. Passningen stod nyförvärvet Anatoly Suzdalev för.

Derby hade en utmärkt möjlighet att kvittera i början av andra halvlek, när laget fick straff. Men den räddades av Målillamålvakten Alfred Karlsson. Istället gjorde Målilla 3-1, när Anatoly Suzdalev gjorde mål på hörna.

Matchen avgjordes i den 85:e minuten när Eric Jacobsson gjorde 4-1, och därmed var Derby ett slaget lag och Målilla kunde ta säsongens första poäng.

– Det känns som att vi ägde stora delar av matchen. Det var vi som förde spelet. Sedan saknade de inte chanser heller, men jag tycker att vi är bättre, säger Målillatränaren Jesper Lüning.

– Vi kom inte upp i samma nivå som i Jönköping, men gjorde det rätt okej. Framförallt var det skönt att få med sig en seger, det var den första för säsongen, så det var extra skönt, fortsätter han.

Lüning ville framhålla hela laget för insatsen.

– Vi var det bättre laget sett över hela planen. Det är en laginsats. Vi skapade många lagen, och åkte mycket skridskor, säger Jesper Lüning.

Men han ville ändå plussa en spelare.

– Oskar Nilsson var riktigt vass i första halvlek, men hela laget gjorde en bra match, säger Målillatränaren.