Första förlusten i vårserien för VH

Vimmerby Hockey hade chansen att ta sin elfte raka seger i vårserien när man tog emot HC Dalen på hemmais under fredagen. Men det lyckades man inte med. Dalen var för starka och vann till slut med 5–3.

VH fick en tuff match hemma mot Dalen.

Ishockey2020-01-24 21:20

Ishallen i Vimmerby fylldes sakta men säkert upp under fredagen och när det var dags för nedsläpp var det i princip inte en ledig plats kvar. Det här var Vimmerby Hockeys sponsormatch och stämningen var på topp inför mötet mot HC Dalen.

När matchen väl drog igång var det också hemmalaget som inledde bäst och testade Dalens målvakt, David Elmgren, flera gånger om. Men VH lyckades inte spräcka nollan inför storpubliken. Istället var det gästerna som fick jubla först när VH slarvade i egen zon och tappade pucken i den elfte minuten. Markus Näslund kunde då enkelt ge sitt Dalen ledningen. VH fortsatte att trycka på och skapade några halvchanser. Perioden såg ut att sluta 1–0 till Dalen men med drygt en minut kvar att spela drog laget på sig en utvisning och VH fick chans att spela powerplay. Det utnyttjade man snabbt när Christoffer Rasch skickade in kvitteringen efter en tilltrasslad situation. VH kunde pusta ut lite grann och gå in till periodpaus med ett oavgjort resultat.

Den andra perioden rivstartade med att Dalen återtog ledningen efter att man fått ett två mot ett-läge efter att VH tappat puck i offensiv zon. Man trodde nog att VH skulle vakna till av det, men icke. Phil Horskys gäng hade otroligt svårt att komma till heta chanser och fick inte spelet att stämma. I slutet på perioden åkte VH:s Linus Ljung på en utvisning och Dalen fick spela PP. Det tog bara några sekunder och sedan small det bakom Rydén i VH-målet igen och 3–1 till gästerna var ett faktum. VH fick gå in till paus med ett tungt tvåmåls-underläge.

VH fick dock inleda den tredje perioden i PP då en Dalen-spelare åkt på fem minuters utvisning innan periodpausen. Precis när Dalen skulle bli fulltaligt kom målet för VH. Wilmer Lindblad sköt från blå och hittade det vänstra hörnet bakom Elmgren. Därefter tryckte VH på och kvitteringen skulle också komma. Nils Rygaard spelade snyggt fram Kristoff Kontos som enkelt kunde styra in 3–3. Där och då kändes detta som VH:s match hela vägen. Men man hittade inte riktigt rätt efter det och Dalen tog sig tillbaka. Med fyra minuter kvar tog VH först en utvisning – och bara 20 sekunder efter det en till. Dalen fick ett drömläge att ta ledningen i fem mot tre och det gjorde man också. Med tre minuter kvar av matchen prickade Johan Malmborg i 4–3 i krysset för Dalen. VH försökte få till en kvittering efter det men istället gjorde gästerna 5–3 i tom kasse, vilket också blev slutresultatet. V

VH förlorade för första gången i vårserien och sviten på tio raka segrar bröts.

Vimmerby–Dalen

Mål: 0–1 (11') Markus Näslund, 1–1 (19') Christoffer Rasch, 1–2 (22') Emil Eriksson, 1–3 (39') Timmie Persson, 2–3 (45') Wilmer LIndblad, 3–3 (48') Kristoff Kontos, 3–4 (57') Johan Malmborg, 3–5 (59') Jonathan Tholander.

Skotten: 19–6, 13–17, 11–8.