Förlust för VH i Kungsbacka

Vimmerby Hockey fick åka poänglösa hem från Kungsbacka. Mot Hanhals var de svart-gula alldeles för ineffektiva och det resulterade i förlust med 3–1.

Det blev förlust för Vimmerby i Kungsbacka mot Hanhals med 3–1.

ishockey2018-11-18 19:08

Serieledande Vimmerby Hockey kom till Kungsbacka med fyra raka triumfer och med ett självförtroende på topp. Defensivt har VH varit sylvassa senaste tiden, men mot Hanhals under söndagen var det offensiven som skulle sätta käppar i hjulet. Hemmalaget vann skottstatistiken med klara 15–5 i den första perioden och föga förvånande var det dem som hittade nätet först. 1–0 kom efter elva minuter och ställningen stod sig till första periodpausen.

– Vi hade de bättre målchanserna i första, men det gäller att sätta dit pucken också, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky.

Till den andra perioden skulle gästerna höja sig rejält. Nu producerade laget plötsligt 21 skott, men det resulterade "bara" i ett mål som betydde 1–1. Det var Oskar Carlsson som höll sig framme och skickade in kvitteringen sex minuter in i mittenperioden. Därefter hade VH flera chanser att också ta ledningen – men oskärpa i boxen skulle straffa sig.

– Vi dominerade andraperioden. Vi hade många lägen att göra mål, men det ville sig inte i dag, menar Horsky.

I starten av den tredje perioden hängde inte VH med alls och Hanhals kunde på friläge återta ledningen och även göra 3–1 kort senare. Detta var spiken i kistan och förlusten var ett faktum för Vimmerby, som dock fortsatt leder serien. Men poängtappet sved extra hårt då Pontus Johansson fick utgå under matchen med en allvarlig överkroppsskada.

– Det såg inte jättebra ut med Pontus tyvärr.