VMS-föraren bjöd på omkörnings-underhållning

På onsdagen kvalade sig Vimmerby MS Timmo Helgesson vidare till lördagens finalrace. Under sitt andra heat gjorde han flera vassa omkörningar.

Folkraceintresset är stort i Helgessons familj, där även sambon är med och tävlar.

Folkraceintresset är stort i Helgessons familj, där även sambon är med och tävlar.

Foto: Jonas Pettersson

Folkrace2022-07-13 14:48

– Jag var trea ut i starten, men sedan var det en framför som vinglade bort sig själv och jag kunde ganska snabbt knipa andraplatsen.

Efter första varvet gjorde bilen framför en liten miss, som gjorde att Timmo Helgesson på ett galant sätt kunde köra om.

– Vid ena hoppet körde folkvagnen framför lite långt ut så jag kunde ta honom på insidan.

Helgessons bil fick inga värre skador. Men det spelade ingen större roll, menade han, då kvalificeringen till lördagen redan är fixad. I det första heatet slutade han på en andraplats, och segern i det andra heatet innebar att han blev färdig för lördagens bravader.

– Det känns riktigt gött. Nu får vi hoppas att det går lika bra på lördag. Det blir ju lite svårare då.

Folkraceintresset är, som i många andra släkter, även det som präglar just Timmo Helgessons familj.

– Imorgon (torsdag) kör min sambo också, så det är kul. Det blir att heja på henne och hoppas att även hon tar sig vidare.

Från seniorklassen på onsdagen tog sig även MK Kindas Kristoffer Andersson och Henrik Köhler vidare genom att ta tolv poäng på två heat.

Vimmerbyföraren Max Mattisson inledde med två andraplatser och säkrade sitt avancemang med en heatseger i tredje omgången. Klubbkamraten Albin Karlsson hade åtta poäng efter två heat, men avrundade med en fullträff i sista heatet. Hemmaförarna Henrik Karlsson och Pontus Eriksson gick också vidare till lördagens tävlingar.

Timmo Helgesson vann sitt andra heat och är därmed kvalificerad till lördagens tävling.
Timmo Helgesson vann sitt andra heat och är därmed kvalificerad till lördagens tävling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!