Tredje titeln i Höstracet för Köhler

Det blev dubbelt MK Ramunder i topp när Höstracet avgjordes i Gnagardalen. Fredrik Köhler tog hem seniorklassen och Hugo Sääf vann juniorklassen.

Fredrik Köhler tog täten i finalen och kunde defilera hem vinsten som var hans tredje titel i tävlingen.

Fredrik Köhler tog täten i finalen och kunde defilera hem vinsten som var hans tredje titel i tävlingen.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2019-10-06 17:00

Upplägget på söndagens tävlingar var lite annorlunda. Seniorerna körde tre omgångar där de 18 bästa avancerade till semifinal medan juniorerna genomförde två heat var och gjorde upp om 18 platser i sina semifinaler. Från de tre semifinalerna gick de två första vidare så sex förare gjorde upp i respektive final.

I seniorklassen såg två lokala förare heta ut för dagen. MK Kindas Antonio Westerling tog tre raka heatsegrar i grundomgången och fick sällskap av Vimmerby MS-föraren Johan Karlsson som noterades för 16 poäng i grundomgången.

De båda var med och gjorde upp i täten av den första semifinalen, men kunde inte rå på MK Ramunders Fredrik Köhler i starten. Antonio Westerling var dock klistrad i rygg på Köhler som tvåa efter ett varv då Köhlers bil plötsligt stannade. I den vevan smet Johan Karlsson förbi och tog täten, men åkte lite senare på en punktering och dalade till fjärde plats. Brian Westerling kom trea i heatet och missade också final.

– Min bil fick stopp helt i det läget, men jag fick igång den igen tack vare att Brian låg i rygg och gav mig en knuff, sa Fredrik Köhler som sedan gick ut och vann även finalen.

– Det var kul att få till det nu. Det har varit mycket strul under dagen, men de har jobbat hårt i depån. Totat var det min tredje seger i Höstracet, sa Fredrik Köhler.

I juniorklassen vann alltså MK Ramunders Hugo Sääf. VMS-föraren Emil Karlsson noterade en femteplats i finalen efter bra körning hela dagen.

Fredrik Köhler efter segern i Höstracet med pappa Håkan som fick slita hårt i depån under dagen.
Fredrik Köhler efter segern i Höstracet med pappa Håkan som fick slita hårt i depån under dagen.
Karta: Gnagaredalen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!