Påskracet lockar 150-talet förare

Folkracesäsongen drar igång på allvar på långfredagen. Då kör totalt 150 förare i tre olika klasser påskracet i Gnagaredalen. "Det är lite färre än vanligt, men det känns bra ändå", säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

Påskracet har fått avgöras i vintriga förhållanden tidigare. Inför årets upplaga ser det bättre ut.

Påskracet har fått avgöras i vintriga förhållanden tidigare. Inför årets upplaga ser det bättre ut.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2022-04-14 09:00

Efter två år med ytterst begränsad aktivitet för Vimmerby MS när det gäller folkrace i Gnagaredalen ser årets säsong ut att bli mer normal. På långfredagen är det Påskracet som gäller och ett 150-tal förare har visat intresse för att köra.

– Det är 96 seniorer anmälda. Målet var att få 102 stycken, så det får vi ändå vara ganska nöjda med. Dessutom är det 35 förare i juniorklassen och 32 anmälda i damklassen. Även om det är lite mindre intresse än vanligt känns det ändå bra. Särskilt med tanke på att arrangörer av andra tävlingar fått ställa in på sistone.

I samtliga klasser är alla förare garanterade tre heat. I seniorklassen avgörs sedan A-,B-C- och D-finaler. I dam och juniorklassen är det A-B- och C-finaler som gäller.

– Som vanligt får den som vinner en C-final chansen att köra i B-finalen och så vidare.

Många hemmaförare tar chansen att köra på fredag, men det kommer även en del mer långväga gäster.

– Det kommer förare från Stockholmstrakten bland annat. En juniorförare åker från Skellefteå också.

Hur ligger ni till med planeringen av Semesterracet?

– Vi hade ett möte förra veckan och ska följa upp med ett nytt möte om två veckor. De flesta detaljerna börjar att falla på plats. Det är en del justeringar i inbjudan som återstår. Förhoppningsvis kan vi trycka på knappen och börja ta emot anmälningar om en månad ungefär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!