Populära veteranen går för att avsluta på topp

Leif-Inge Lod är namnet på föraren som är väl beryktad när det kommer till folkrace. Och i årets upplaga av Semesterracet är han starkt uppvaktad från flera håll.

Leif-Inge Lod får mycket stöttning från sin stora familj.

Leif-Inge Lod får mycket stöttning från sin stora familj.

Foto: Jonas Pettersson

Folkrace2022-07-15 12:51

Familjen bestående av barn, barnbarn och flera därtill höll tummarna redan vid det första heatet, där Vimmerby-veteranens bil fick en hel del stryk. Resultatet blev en riktigt otrevlig rispa längs vänstersidan och en något tilltryckt bakdörr.

– Det är lite synd faktiskt. Man kan ju tycka att de andra bilarna ska köra om istället för att knuffa sig förbi. Men det är förstås smällar man får ta.

Anledningen till fjärdeplatsen i det första heatet var glasklar menar han – racet gick för sakta.

– Jag hade velat åka mycket fortare. Det smällde på en hel del och det blev mer att ligga och hålla fjärdepositionen in i det sista.

Med sina 72 år på nacken börjar folkracekarriären sakta men säkert lida mot sitt slut för veteranen. Årets Semesterrace ryktas bli det sista.

– Jag har sagt det ett tag nu. Tack vare att jag har ett så stort gäng i familjen som är folkraceintresserade så vet jag att tävlandet lever vidare med dem. Det här lär bli mitt sista Semesterrace, men det kan hända att jag dyker upp i någon mer tävling innan jag slutar helt.

Att den gamle kan än visade Leif-Inge i sitt andra heat. Han vann en hård kamp i starten och väl i täten släppte han ingen förbi sig. Med tio poäng totalt efter två omgångar finns ändå chansen att avsluta med en final senare på fredagen om han lyckas väl i tredje omgången.

Leif-Inges dotter, Sofia Lod, tävlade under torsdagen och hade till en början inte heller samma tur som sin far. Hon slutade trea i det första heatet och fick även hon ladda om inför två nya heat. I det andra heat satte hon plattan i mattan och vann utan vidare trubbel. Hon kunde senare återigen lugnt och sansat rulla i mål som trea för att kvalificera sig till finalerna på lördag.

Veteranen körde i mål som fyra i sitt första heat.
Veteranen körde i mål som fyra i sitt första heat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!