Peter Franssons start bÀddade för seger

En kvick start ledde till en stark seger för Peter Fransson, som fixade med bilen Ànda in pÄ smÄtimmarna. "Har inte provkört bilen en meter", sÀger han.

Peter Fransson i sin bil under hans första heat.

Peter Fransson i sin bil under hans första heat.

Foto: Jonas Axelsson

Folkrace2019-07-11 11:27

Peter Fransson Àr ett vÀlbekant ansikte inom folkracekretsar. Han har varit med lÀnge, och vet exakt vad Semesterracet handlar om. PÄ torsdagsförmiddagen fick han en utsökt inledning pÄ Ärets upplaga. Han flög ivÀg frÄn starten i sitt första heat för dagen och tappade inte sin ledning efter det.

– Jag vet inte vad som hĂ€nde, det blev lagom med gas antar jag och sen drog jag ivĂ€g, sĂ€ger Fransson.

Föraren blev hÄrt ansatt men höll sin position och bjöd pÄ en fin körning, bÄde pÄ rackstrÀckorna men kanske framförallt i kurvorna.

– Det var lite jobbigt, jag har ju knappt kört pĂ„ ett Ă„r nu. Förhoppningsvis kan vi öka lite till nu, sĂ€ger Fransson som inte hade mĂ„nga timmars sömn i kroppen inför torsdagens tĂ€vlingsdag.

– Jag köpte bilen igĂ„r kvĂ€ll och skruvade pĂ„ den fram till halv tvĂ„ inatt. Men vi fick ihop det Ă€ndĂ„, jag har inte provkört bilen en meter inför det hĂ€r.

Peter Fransson har deltagit i en mÀngd Semesterrace, och blev korad till segrare 2006. MÄlsÀttningarna har han inte satt för högt 2019:

– Det handlar bara om att ha roligt och försöka ta sig sĂ„ högt upp som möjligt. Om jag skulle försöka vinna som jag gjorde 2006 mĂ„ste man lĂ€gga ned betydligt mer kraft och energi och inte köpa en bil dagen innan.

Peter Fransson jÀmte hans bil som blev klar inatt.
Peter Fransson jÀmte hans bil som blev klar inatt.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om