Nöjda med årets tävling

Semesterracet är slut för den här gången. Tävlingsledarna Ulf Karlsson och Beatrice Ågren Karlsson sammanfattar ett mycket lyckat år.

De båda tävlingsledarna Ulf Karlsson och Beatrice Ågren Karlsson är nöjda med årets Semesterrace.

De båda tävlingsledarna Ulf Karlsson och Beatrice Ågren Karlsson är nöjda med årets Semesterrace.

Foto: Karl Edgren

folkrace2018-07-14 21:28

De båda tävlingsledarna från Vimmerby MS Ulf och Beatrice har arbetat med årets Semesterrace in princip ända sedan det förra tog slut. Nu har 2018 års Semesterrace nåt sin ände och sammanfattningsvis är de mycket nöjda.

– Det har flutit på, säger Ulf Karlsson.

Något som kommer känneteckna detta års Semesterrace är den oerhört speciella A-finalen i seniorklassen. Den avgjordes genom videogranskning från tävlingsledarna och domaren.

– Jag har aldrig varit med om något liknande än denna final. Ändå känns det som att vi gick in och ändrade ett beslut så det blev rättvist, menar Ulf.

Beatrice fortsätter:

– Sen är det aldrig lätt att gå in och ändra ett beslut som är taget. Racecontroller dömmer hela tävlingen, men vi som tävlingsledare har sista ordet.

Det har inte varit många olyckor. Förutom branden och en som fick väldigt ont i ryggen har det inte varit några större incidenter.

– Det är de två gånger vi haft vidaretransport härifrån. Skönt det gick det bra med den som fick däcket på sig i publiken, säger Ulf.

Säkerheten är något som Ulf och Beatrice annars ser utvecklingspotential i.

– Det ska vi verkligen lägga mer fokus på.

Med den stora brandrisken under hela veckan har tävlingsledarna varit lite smått oroliga. Men alla som varit i området har skött sig exemplariskt.

– Verkligen, de ska ha en jättestor eloge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!