Mer drama före än under racet för Westerling

Malve Westerling var i en klass för sig i juniorernas final av Semesterracet. Han upprepade därmed storebror Wilmers bedrift. "Det känns väldigt stort, men är svårt att ta in", sa MK Kindaföraren efter segern.

Malve Westerling jublar efter segern i Semesterracets juniorklass.

Malve Westerling jublar efter segern i Semesterracets juniorklass.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2022-07-15 19:54

Malve Westerling gick från klarhet till klarhet under finaldagen. Han var ensam om att ta tre raka heatsegrar i grundomgången. Den sista tog han i en intern kamp mot klubbkamraten och kusinen Elias Westerling.

Väl i finalen blev det egentligen aldrig något större snack om saken. Malve var först iväg från plattan och fick tidigt bra marginal ned till konkurrenterna.

– Jag gjorde min bästa start på hela veckan så det var skönt. Sedan hade jag koll på tvåan Wille Örum-Gad i backspegeln, men det kändes aldrig som han kom farligt nära. Finalen blev ganska odramatisk, konstaterade vinnaren efter målgång.

Desto mer dramatiskt har det varit under veckan. Malves pappa Brian berättar att man länge var osäkra på om han kunde komma till start alls.

– Efter kvalet i onsdags mådde Malve inte bra och vi fick köra han till sjukhus. De hittade inga fel där, men han har inte varit pigg sedan dess. Som tur var kände han sig bättre på fredagen och valde att köra.

Efter loppet var Brian Westerling mäkta imponerad av sonens insats. 

– Eftersom det inte har varit något Semesterrace de senaste två åren så hade Malve bara den här chansen på sig att köra i juniorklassen. Det var väldigt starkt av honom att lösa det och gå hela vägen.

Den som var först fram att gratulera efter målgång var Malves äldre bror Wilmer. Han har själv vunnit juniorklassen i Semesterracet och gav brodern en stor kram och fällde ett par tårar när han fick se lillebror upprepa bedriften.

– Det är klart att man inte ville vara sämre än brorsan. Det kändes väldigt bra att lyckas nu när jag bara fick en chans, sa Malve som hyllade Mikael Thiman som han delar bil med samt pappa Brian för hjälpen med mekandet och brorsan Wilmer och resten av släkten för stöttningen under vägen.

Det blev även fina framgångar för fler lokala förare i juniorklassen. Roger Frosthed från Vimmerby kämpade sig upp på prispallen och blev trea. Elias Westerling hade otur från start och hamnade sist, men körde upp sig till en fjärdeplats.

Silverdalenföraren Benny Strömholm kvalade in till C-finalen som han vann. Sedan blev det en andraplats i B-finalen.

Vimmerbyföraren Linnéa Karlsson blev bäst bland alla juniortjejerna. Hon knpe en tredjeplats i C-finalen.

Malve Westerling tog starten och kunde leda hela vägen i juniorfinalen av Semesterracet.
Malve Westerling tog starten och kunde leda hela vägen i juniorfinalen av Semesterracet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!