Kusinkamp i toppen av juniorklassen

När två av tre omgångar av juniorernas finaldag på Semesterracet avgjorts ser det ut att bli en kusinkamp i toppen. Elias och Malve Westerling från MK Kinda är de enda fullpoängarna så långt.

Elias Westerling flyger fram och har börjat juniorernas finaldag med två raka heatsegrar.

Elias Westerling flyger fram och har börjat juniorernas finaldag med två raka heatsegrar.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2022-07-15 13:30

Sporten träffade Elias Westerling i depån efter att han kört hem sin andra raka heatseger på fredagen.

– Det gick ganska lätt. Jag tog starten och kunde köra ganska kontrollerat i täten sen.

undefined
16-årige Elias Westerling från MK Kinda kör sitt första Semesterrace.

16-åringen gör sitt första Semesterrace och har trots sin ringa rutin imponerat stort. Det ser dessutom ut att bli en intern kamp när det drar ihop sig till final. Klubbkamraten och kusinen Malve Westerling har nämligen också tagit två raka segrar så här långt.

– Det är kul att det går bra för Malve också. Det skulle vara roligt att möta honom i finalen.

Hur håller bilen?

– Den känns väldigt bra så här långt. Jag delar den med Jessica Jennerfors som kör i damklassen och hon kvalade in i onsdags med två raka heatsegrar och kör på lördag igen.

MK Kindas Otto Schmidt ligger också bra till efter två omgångar med sina 12 poäng. Benny Strömholm från Silverdalen har samlat ihop 11 poäng.

Bland Vimmerbyförarna har Dennis Frosthed och Linnéa Karlsson lyckats bäst så här långt med 10 poäng. Karlsson kom in i matchen tack vare ett starkt andra heat. Där låg hon fyra efter starten, men utnyttjade motståndarnas misstag och kunde smita förbi tre förare på ett bräde i nästa skede och ta den viktiga heatvinsten.

I den tredje omgången låg Linnéa Karlsson länge på tredjeplatsen och krigade om en topplacering. Men i det fjärde varvet av fem fick bilen sladd och hon hamnade felvänd i kanten på banan. I det skedet tappade hon en placering ner till fjärde plats. Två av heatets förare tvingades avbryta tidigare under racet och Linnéa gick därmed i mål som fyra.

undefined
Linneá Karlsson från Vimmerby MS är med och gör upp om en finalplats i juniorklassen.

Dennis Frosthed drog iväg redan vid starten, och även om Stina Hartzell från Norrköpings MK var honom i ryggen hela heatet, lyckades han stänga till ordentligt. Han gick alltså i mål på en förstaplacering för andra gången i rad.

Hur gick det sen för kusinerna?

Jo, de två grabbarna fick till sist köra den tredje gången i samma heat, sida vid sida. Malve var till slut den som drog det längsta strået och vann, medan Elias fick nöja sig med en andraplats. Nu återstår det bara att se hur det går för dem i de slutliga finalracen.

Otto Schmidt och Benny Strömholm då?

Schmidt gick i mål på en andraplats, tätt bakom MK Ramunders Niklas Andersson. Strömholm, som körde redan i det första heatet i den tredje omgången, hade det lite tuffare. Men till slut lyckades han kämpa till sig en femteplats.

Dennis Frosthed höll tätt och knep förstaplatsen i kampen om finalplatserna.
Dennis Frosthed höll tätt och knep förstaplatsen i kampen om finalplatserna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!