Lennartsson tog sin andra efter drama

En dramatisk avslutning på finalheatet följt av en lång väntan efter protester. Till slut stod ändå Therese Lennartsson fråm Lund som slutsegrare i Semesterracets damklass. "Det var mycket tur inblandat, men det är alltid skönt att vinna", sa hon.

Terese Lennartsson vann Semesterracets damklass efter dramatik i slutsvängen.

Terese Lennartsson vann Semesterracets damklass efter dramatik i slutsvängen.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2022-07-16 21:39

Therese Lennartsson har varit långt framme flera gånger i Semesterracet och har en titel sedan tidigare. I år var dock först gången på tiotalet år som hon ställde upp.

– Jag fokuserar mest på rally numera och hade inga större segerförhoppningar på förhand. Det var väldigt roligt att det gick vägen och det är inte omöjligt att jag kommer tillbaka nästa år och försöker försvara titeln.

I själva finalracet såg det dock länge ut som att Lennartsson inte ens skulle nå en plats på pallen. Hon låg med som fyra ut på det sista varvet. Mimmi Öhrn var i täten med Caroline Östmark som tvåa och Jeanette Käll som trea.

undefined
Therese Lennartsson från Lund går i mål och tar sin andra seger i Semesterracet.

I den sista kurvan blev det dramatiskt och trångt mellan de fyra bilarna i täten. Det slutade med att Mimmi Öhrn och Caroline Östmark snurrade och blev stående. Lennartsson lyckades smita förbi och fick ta emot målflaggan först.

– Jag hade väldigt mycket tur i det läget. Helt klart.

Dramatiken var dock inte över för att förarna var i mål. Måltvåan Jeanette Käll lämnade in en protest för den svartflagg hon åkte på i situationen i slutkurvan. Efter en dryg timmes överläggningar bland domarna kom till slut beskedet att protesten mot svartflaggen gick igenom Käll kom därmed tvåa och Jeanette Jennerfors blev trea.

Mimmi Öhrn som var lite av den moraliska vinnaren blev därmed bara femma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!