Yngsta sonen gjorde comeback och vann avgörande heatet

Vimmerbykillen Melwin Mattisson gjorde en av sina första folkracetävlingar som senior denna torsdag. Och det blev minst sagt en riktig berg- och dalbana för honom.

Kristofer Nord från Gnesta hamnade på två hjul i första kurvan och Melwin Mattisson kunde köra om.

Kristofer Nord från Gnesta hamnade på två hjul i första kurvan och Melwin Mattisson kunde köra om.

Foto: Jonas Pettersson

Folkrace2022-07-14 16:55

I sitt första heat visade han direkt vart skåpet skulle stå och vann ganska överlägset. Men väl i andra var motståndet lite för tufft menade Vimmerbyföraren, som slutade femma i det heatet.

– Det var många rutinerade förare, så det var betydligt svårare än vad det var i första. Ulf Eriksson (Oskarshamn) och ett par till tog kommandot och körde riktigt bra.

Men inför det tredje och sista heatet ryckte han upp sig rejält och bestämde sig för att visa att han inte alls är borträknad från kvalet. Med en stabil start kunde han lägga sig på en andraplats, tätt bakom Gnesta MK:s Kristofer Nord.

Men redan i den första kurvan hamnade Gnesta-förarens bil långt ut i kanten på banan och balanserade i två sekunder på bara två hjul. Då såg Melwin chansen att knipa förstaplatsen, som han sedan härskade över hela vägen in i mål.

Det är en hel trio från Melwin Mattissons familj som är med och tävlar, och hans pappa (Kent Mattisson) är sist ut av dem.

– Nu återstår det bara att farsan ska köra imorgon, så det blir till att heja på honom. Min bror Max gick vidare igår också, så förhoppningsvis hakar pappa på trenden.

Eftersom Melwin är 18 år gammal så är han ett av de nyare ansiktena i seniorklassen, och siktar på att roffa åt sig ett par segrar.

– Jag lyckades kriga mig till en titel på juniorsidan. Och nu blir det att försöka ta ett par som senior också. Med början på lördag, om jag har tur, haha.

18-åriga Melwin Mattisson från Vimmerby kvalificerade sig för lördagens final.
18-åriga Melwin Mattisson från Vimmerby kvalificerade sig för lördagens final.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!