Nu drar den folkkära motorfesten igång igen

På tisdag går återigen det efterlängtade semesterracet av stapeln, efter två inställda år på grund av pandemin. Beatrice Ågren Karlsson är med och anordnar tävlingen:

Semesterracet lockar många åskådare till Gnagaredalen.

Semesterracet lockar många åskådare till Gnagaredalen.

Foto: Karl Edgren

Folkrace2022-07-09 14:00

– Det känns bra förstås, och nervöst. Mycket har hunnit hända under de här åren så vi får se hur det går med tävlingen i år, säger hon.

Har intresset bland förare gått upp eller ner?

– Tja, det har skett en liten minskning på juniorsidan. Men så har det sett ut på alla andra tävlingar med. Så det är inget som oroar direkt.

Under fredagen öppnade man upp campingen där alla som deltar i racet, på eller utanför banan, kan hålla till under veckans folkracefest.

– Eftersom vi inte har några förhandsbokningar för campingen så var det förstås jättemycket folk som stod i kö. Vi var tvungna att släppa in folk nästan en och en halv timme tidigare eftersom det var så lång kö.

Så alla intresserade trillade in på samma gång?

– Nja, inte alla. Vi hade redan 150 stycken på plats som löst sina platser sedan tidigare. Plus ett 30-tal funktionärer som kommit sedan i måndags.

Beatrice Ågren Karlsson säger att det finns ett par favorittippade förare, varav några från det egna motorsällskapet.

– Det finns flera stycken. Tobbe svärd går ju för att försvara sin titel. Men det är klart, alla andra vill ju också vinna förstås.

I år ser upplägget lite annorlunda ut, åtminstone när det gäller damerna och veteranerna.

– Damerna har ett lite nytt upplägg. De kvalar nämligen för första gången, och det gör dem på onsdag och torsdag. Dessutom åker veteranerna hela sin tävling redan på fredagen.

Det två år inställda semesterracet är tillbaka, och uppladdningen pågår för fullt.
Det två år inställda semesterracet är tillbaka, och uppladdningen pågår för fullt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!