Alexandersson en av tre nya röster i speakertornet

Nytt speakertorn. Och tre nya röster som ändå är bekanta för många. "Det ska bli väldigt spännande", säger Alexander "Mjölkis" Alexandersson om att vara speaker på Semesterracet i år tillsammans med motorsportsprofilerna Gunnar Fridlund och Jonas Kruse.

Alexander "Mjölkis" Alexandersson blir en del av det nya speakerteamet på Semesterracet i år.

Alexander "Mjölkis" Alexandersson blir en del av det nya speakerteamet på Semesterracet i år.

Foto: Annie Hogner/Magnus Strömsten

Folkrace2023-03-29 17:00

Vimmerby MS gick nyligen ut med att det blir ett nytt upplägg kring speakerfunktionen på årets upplaga av Semesterracet. VMS-profilen Alexander "Mjölkis" Alexandersson blir den lokala förmågan.

– Jag fick en förfrågan från några i VMS folkracesektion. De undrade om jag kunde tänka mig att ingå i ett nytt speakerteam. Jag nappade direkt, säger Alexandersson som blev ännu mer exalterad när han fick reda på vilka han skulle jobba med.

undefined
Rallyexperten Jonas Kruse blir en del av Semesterracets nya speakerteam i sommar.

– Jonas Kruse är en känd motorsportsprofil som gjort mycket rally i SVT. Gunnar Fridlund har kommenterat rallycross mest och har 40 års erfarenhet som speaker. Det känns tryggt med deras rutin och jag hoppas kunna tillföra min erfarenhet från folkracen som de inte känner lika väl.

Hur ska ni fördela arbetet?

– Vi har inte hunnit träffats och diskutera det än. Det känns ändå bra att vi är tre som kan hjälpas åt. Det blir långa dagar så man orkar inte vara igång hela tiden. Dessutom uppskattar nog publiken att få höra lite olika röster.

Vid sidan av sitt stora motorintresse har Alexandersson även provat på att framträda en del med humor och sång.

– Det finns en sida hos mig som gillar att stå i centrum och synas och höras. Att göra det på en scen kan vara ganska påfrestande för nerverna. Jag har testat att vara speaker på lite mindre tävlingar tidigare och det är inte lika farligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!