Dags för ny folkracefest

Då är det återigen dags för den stora festen i Gnagaredalen att under tisdagen dra igång. Det 39:e Semesterracet är här och känslan hos de erfarna tävlingsledarna Ulf Karlsson och Beatrice Ågren Karlsson är bra. "Allt är under kontroll", säger Ulf.

Allt är fixat och klart. De mycket erfarna tävlingsledarna Ulf Karlsson och Beatrice Ågren Karlsson ser fram emot att folkfesten i dag drar igång.

Allt är fixat och klart. De mycket erfarna tävlingsledarna Ulf Karlsson och Beatrice Ågren Karlsson ser fram emot att folkfesten i dag drar igång.

Foto: Karl Edgren

folkrace2019-07-08 19:30

Ulf och Beatrice vet exakt vad som krävs för att arrangera en stor folkracetävling som Semesterracet. Ulf Karlsson gör sitt 19:e Semesterrace vid rodret och Beatrice Ågren Karlsson har gjort nästan lika många. I morgon börjar det 39:e Semesterracet och alla förberedelser är klappade och klara.

– Känslan inför årets race är väldigt bra. Vi ligger i fas med allting. Banan är också riktigt fin så allt är under kontroll helt enkelt, säger Ulf Karlsson.

Med cirka 400 funktionärer kring hela evenemanget vill tävlingsledarna skapa en så trevlig och säker folkracefest som möjligt.

– Det går åt så mycket för att de ska funka. Framför allt är mycket av det jobb som tillhör campingen. Där finns det massor med arbete, menar Karlsson.

Förarmässigt är det ett stort antal som anmält sig i år, närmare 750 stycken. En siffra som inte är något rekord, men den ligger stabilt högt om man jämför med förra årets detltagande (730).

– Sen kommer det alltid in ett antal återbud, så vi kanske kommer landa närmare 700 startande i år. Det är hur som helst en riktigt bra siffra.

Vad finns det för nyheter inför årets Semesterrace?

– Det finns inget vad det gäller tävlingsupplägget. Det fungerar väldigt bra med allt så vi vill inte ändra något. Det som är nytt är att vi har en ny kiosk som står i tallkurvan.

Klart är också att en riktig kändis kommer medverka i årets Semesterace. Handbollsikonen Magnus "Slangen" Wislander kommer nämligen köra i veteranklassen för Hällefors MK.

– Det är väldigt roligt att han kommer hit. Han (Magnus) började köra folkrace i SVT:s program "Det stora racet" för lite mer än ett år sen och sen fastnade han för det.

Vädermässigt var förra årets Semesterrace, med den värmebölja som låg, mycket tuff både för förarna och bilarna, men också för arrangörerna vad det gäller säkerheten. I år ser det bättre ut vad det gäller väderförutsättningar.

– Som det ser ut nu (måndag förmiddag) ska vi klara oss från regn här i veckan. Jag vill absolut inte ha något regn, i så fall bara på nätterna. Men att temperaturen är lite lägre är bara bra.

Totalt är det 41 anmälda hemmaförare från Vimmerby MS. På tisdag är det 14 av dem som kommer till start när seniorerna och veteranerna har sin första kvaldag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!