Han tar upp kampen i finalerna efter starka inledningen

Med tre söner som tävlar i seniorklassen, kunde veteranen inget annat än att själv ställa upp i tävlingen. Kent Mattisson, som har flera år som folkraceförare i bagaget, var taggad till tusen inför årets Semesterrace.

Kent Mattisson vann sitt första heat och kom tvåa i det andra.

Kent Mattisson vann sitt första heat och kom tvåa i det andra.

Foto: Jonas Pettersson

Folkrace2022-07-15 14:48

Efter en vinst i första heatet kunde VMS-föraren hålla nerverna i schack och gå segrande ur det andra också. Men det såg ovisst ut till en början.

– Jag vågade inte trycka till riktigt i starten för jag kände att bilen började slira lite. Men jag kom iväg bra till slut och letade mig in på andraplatsen. Så jag är mer än nöjd över att jag ens kom i väg ordentligt från första början.

Kent Mattisson, som vann senast 2014, var väldigt till freds med dagen efter sina två första heat. 

– Jag har längtat eftersom det har varit pandemi som har stört. Och det är extra kul att två av grabbarna också har gått vidare. Det är roligt när det går bra för familjen.

Den äldsta sonen Robin hamnade olyckligt på taket och uteslöts nästan direkt. 

– Han hade för bra däck skulle jag vilja säga. Minsta lilla att han fick för starkt fäste på framhjulen så slog han runt. Men de två yngsta har ju gått vidare i alla fall, så vi får hoppas det går bra för gubben nu i det sista, säger han och fortsätter:

– Jag försöker göra så gott jag kan. I första heatet kom jag iväg riktigt bra så det blev att försöka mig på samma sak nu. Och det gick ju vägen även i detta heat.

Ja, Kent kan nu pusta ut och njuta av de andra förarnas körande. Åtminstone för en stund, innan det är dags att försöka klättra bland finalklasserna och ta hem en så ståtlig pokal som möjligt.

Hur det går för Kent Mattisson rapporterar vi snarast möjligt under eftermiddagen, så håll utkik här i artikeln.

Med sin blåa Volvo fick han en bra start och kom iväg som tvåa i sitt andra heat.
Med sin blåa Volvo fick han en bra start och kom iväg som tvåa i sitt andra heat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!