Tabelljumbon HFK har det extremt kämpigt i årets upplaga av division 4. Hemma på Knektavallen blev det ett nederlag mot Myresjö/Vetlanda. Det var lagets femte raka förlust.

– Det är ändå ett fall framåt för oss. Vi spelar mer som vi har bestämt innan matchen den här gången, och lugnar ned spelet betydligt bättre, säger Jerker Einarsson, tränare i HFK efter förlust med 3–2.

Bortalaget tog ledningen i den första halvleken. HFK lyckades senare kvittera till 1–1 via Christopher Einarsson. Det var en halvlek som HFK-tränaren var nöjd med:

– Jag tycker vi är väldigt bra i den första halvleken, minst lika bra som dem.

Myresjö/Vetlanda ryckte ifrån till en ledning med två mål i andra halvlek. HFK jagade febrilt, och fick in en reduceringsboll genom Alexander Bragstad. Men mer kom inte för HFK som under söndagseftermiddagen återigen fick lämna planen tomhänta.

– Prestationen sett över 90 minuter är bra. Jag kan vara stolt den här gången, till skillnad mot förra matchen (5–1-förlust mot Höreda). Vi håller uppe snacket bra och spelar enligt planen, säger Jerker Einarsson.

Såg du någon skillnad i inställning jämfört med förlusten mot Höreda?

– Nej, jag skulle inte säga att det har så mycket med inställningen att göra. Vi spelar, som sagt, mer efter den utsatta matchplanen.

Bäst i Hultsfred var Sebastian Strömbom och Meris Hasanbegovic som stod för bra insatser. Den här förlusten var HFK:s tionde på elva spelade matcher.