Experten om VH: "Det är klart nu"

Mikael Mjörnberg, som är en initierad hockeyettan-expert, tror att Vimmerby Hockey har goda chanser att ta sig vidare från ett play-off, om man nu når dit. "VH kan skrälla sig vidare", skriver Mjörnberg på Hockeynews.se.

Vimmerby Hockey stormar mot play-off.

Vimmerby Hockey stormar mot play-off.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-20 11:45

Vimmerby Hockey har tagit nio raka segrar i fortsättningsserien och stormar mot play-off. Under söndagen besegrade man Kalmar och gjorde ännu ett ryck i tabellen. Laget leder nu serien med tio poäng och har ett utmärkt utgångsläge inför fortsättningen.

Nu skriver Mikael Mjörnberg, skribent på sajten Hockeynews.se, att han tror VH kan bli "livsfarliga" i ett eventuellt play-off. "Den största anledningen till att Vimmerby lyckats vända sin skuta efter jul är naturligtvis att Phil Horsky fått försvarsspelet att fungera igen och att målvakten Tomas Rydén hittat fornstor form mellan stolparna. Men man ska inte blunda för att den bitvis utskällde sportchefen Morgan Persson träffat ordentligt rätt med sina under-säsongen-värvningar", skriver Mjörnberg på Hockeynews.se, och syftar på spelare som Kristoff Kontos, Nils Rygaard och Niklas Salo.

Skulle VH vinna vårserien blir det play-off-runda ett för deras del. "Med den framgång de har i ryggen och med de potentiella matchvinnarna de har i så väl offensiven som kassen är de ett lurigt lag som mycket väl kan skrälla sig vidare från en första playoff-runda. De blir livsfarliga i playoff. För well, jag vågar påstå att det är klart nu när de har tio poäng tillgodo på Kalmar", skriver Mjörnberg.

Nästa match för VH:s del är borta mot Hanhals på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!