HHF-tränaren Bosse Sundqvist är glad över beskedet från Eric Schultz, som lade av inför den här säsongen.

– Det är ingen ren comeback, men han har lovat att hjäpa oss när han kan, men kan inte vara med i alla matcher. Han kommer också att träna så mycket han bara kan, och det är bra. Det är ett jättebra tillskott. Han gör oss bättre både bakåt och framåt. Han kommer att utmana och dra på sig bevakning också, och bidrar med sin fart. Vi är jätteglada att han ställer upp, säger Bosse Sundqvist, som kommer att ge Schultz en hel del speltid mot Åhus.

– Startsexan till imorgon är inte spikad till hundra procent, men han kommer att få mycket speltid. Det räknar jag med, fortsätter HHF-tränaren.

Det passar extra bra för HHF som har några frågetecken då utespelarna Axel Henriksson och Lukas Örnros varit krassliga i veckan som gått. På målvaktssidan vilas även Felix Andersson, som också varit sjuk, och istället kliver Jesper Rüdiger in jämte Oliver Carlford.

Det är ett revanschsuget Hultsfred HF, som tar sig serieledande Åhus. Senast lagen möttes vann skåningarna med hela 38-15.

– Det blir tufft, men vi hade en bra start där nere innan vi klappade ihop. Jag tycker att vi har en bra möjlighet att rubba dem på hemmaplan. Men vi måste spela vårt bästa spel, annars är de otroligt skickliga på att utnyttja våra misstag. Det måste vara full fart från början från vår sida. Men vi vill absolut visa att vi kan prestera på en bättre nivå än senast, säger Sundqvist.

När det gäller den inlämnade protesten från matchen mot Kävlinge senast är det inget nytt att rapportera.

– Det har varit lugt, och det kanske tar någon vecka till innan vi får besked, säger Bosse Sundqvist.