Andra kåsan för Rotebäck: "Brutalt"

Dennis Rotebäck är en av tre lokala förare som tar sig an utmaningen Novemberkåsan i år. 21-åringen från Vimmerby tror på en rekordtuff upplaga. "Brutalt är ett bra ord om man ska beskriva den", säger han.

Dennis Rotebäck är en av få Vimmerbyförare som tar sin an Novemberkåsan i år.

Dennis Rotebäck är en av få Vimmerbyförare som tar sin an Novemberkåsan i år.

Foto: Magnus Strömsten

Enduro2022-11-18 17:46

Novemberkåsan avgörs i Bollnäs i år och blir den nordligaste i loppets historia. Dennis Rotebäck reste de 56 milen från Vimmerby redan i onsdags och har hunnit installera sig och bekanta sig med omgivningarna där tävlingen avgörs när Sporten når honom på fredagsförmiddagen.

– Jag har varit ute och kikat på alla surhål och backar. Ska man försöka beskriva intrycket med ett ord får det bli brutalt. Det kommer att bli sjukt tufft. På många ställen kommer man säkert få bära fram cykeln. Men omöjligt är det inte. Det ska bara gå att ta sig i mål.

115 förare är anmälda.

– Jag tror att max 30 kommer ta sig i mål. Det har kommit snö nu också och det gör att det blir ännu mer vatten ute på banan.

Vimmerby MS representeras även av Viktor Martinsson. Dessutom kör Vimmerbykillen Martin Tildemyr för Björkö Enduroklubb.

Vilka gör upp om segern tror du?

– Albin Elowsson och regerande mästaren Mikael Persson blir farliga. Hans bror Niklas Persson är bra och hemmahoppet Marin Larsson kan inte räknas bort.

Rotebäck körde och klarade sin första Kåsa i Gävle ifjol. Han blev 33:a av 37 förare.

– Nu är jag bättre förberedd och har en hel SM-säsong i kroppen. Därför siktar jag på att gå ut hårdare från start så det inte blir knappt med tiden som det blev för mig ifjol.

Tävlingen blir också bra träning inför nästa år.

– Då kör vi på hemmaplan i Vimmerby och det är då det gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!