Omfattande arbete inför endurotävlingar

I måndags hade Vimmerby MS endurosektion kallat till funktionärsträff för att dra upp riktlinjerna inför årets SM-deltävling och till viss del Novemberkåsan 2023. "Det blev ett givande möte med god uppslutning", sa Joakim Karlsson.

En SM-deltävling i enduro i slutet av maj står närmast på programmet för Vimmerby MS att arrangera.

En SM-deltävling i enduro i slutet av maj står närmast på programmet för Vimmerby MS att arrangera.

Foto: Magnus Strömsten

Enduro2022-03-01 19:00

Efter att de senaste två säsongerna präglats av pandemin och dess restriktioner kan Vimmerby MS nu blicka framåt och återgå till det mer normala. Klubben har en lång tradition när det gäller att arrangera tävlingar. Det föranledde också mötet som genomfördes i måndags.

– Närmast på programmet står en SM-deltävling i enduro som avgörs den 28 och 29:e maj. Sedan har vi även börjat förbereda lite inför Novemberkåsan 2023. Det ligger förstås en bit fram i tiden, men är ett väldigt omfattande arrangemang, säger Joakim Karlsson som är ordförande för VMS endurosektion.

Var du nöjd med uppslutningen på mötet?

– Ja, vi var runt 35 personer så det var bra. Visst hoppas man alltid på fler, men det brukar dyka upp mer folk när det närmar sig tävlingen.

När det gäller arbetet med att förbereda SM-deltävlingen i vår så hade Oscar Blom en genomgång kring hur bansträckningen är tänkt. Nästa steg är att ta fram ansvariga för varje sträcka. När det är fastställt ska spåren röjas och markeras upp.

– När det gäller det förberedande arbetet känns det som vi ligger bra till. Sedan kommer det att behövas fler funktionärer till själva tävlingshelgen. Inte minst för att det är en tvådagarstävling där motorcyklarna tas i förvar över natten. Förarna har bara tillgång till dem en kvart efter målgång och fem minuter innan start nästa dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!