Så gick det i den tuffa och dramatiska Kåsan

Nästan 100 förare tvingades bryta. Däribland Albin Elowson i klar ledning. Det ledde till att Mikael Persson vann Novemberkåsan för första gången. Två av fem Vimmerbyförare lyckades ta sig i mål.

Mikael Persson vann Novemberkåsan för första gången.

Mikael Persson vann Novemberkåsan för första gången.

Foto: Sören Andersson/TT

Enduro2021-11-14 10:18

Av de 135 förare som kom till start lyckades 37 ta sig hela vägen in i mål. Årets Kåsa som avgjordes i Gävle var en rejäl utmaning mycket på grund av de blöta förhållandena som rådde.

I tätstriden såg det länge ut som Albin Elowsson skulle hålla för favorittrycket. Han hade ledningen med nästan 14 minuters marginal efter elva av 14 sträckor. Då råkade han ett för ett motorhaveri och tvingades bryta. 

Det gjorde att Karlskogaföraren Mikael Persson tog över och kunde defilera in i mål och ta sin första seger i det klassiska loppet med 20 minuters marginal. Hemmaföraren Pontus Högberg kom tvåa. Junioren Marcus Adielsson knep tredjeplatsen.

– En lång och tuff tävling och det betyder jättemycket och svårt att sätta ord på, säger Novemberkåsans vinnare till Sveriges Radios hemsida.

Två Vimmerbyförare fanns bland dem som lyckades ta sig i mål. Oscar Blom klarade sitt mål att komma runt då han hade 17:e tid totalt och var tvåa totalt i seniorklassen. Det var hans tredje målgång i sjätte Kåsan totalt. 

Debutanten Dennis Rotebäck var 33:e man i mål och kom nia i juniorklassen. Han var ute i skogen i över elva timmar totalt och ska också ha en stor eloge för att ha klarat att at sig runt.

De tre övriga VMS-förarna bröt på följande sträckor. Niklas Fransson (7), Pierre Näsholm (10) och Viktor Martinsson (11).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!