Lisa Edgren klarade utmaningen: "Helt slut"

Två varv på två timmar och 47 minuter. Lisa Edgren bevisade för sig själv och andra att det går att genomföra Gotland Grand National som nybörjare med begränsade förberedelser. "Jag är jättenöjd", säger hon.

Lisa Edgren klarade utmaningen att ta sig i mål i Gotland Grand National.

Lisa Edgren klarade utmaningen att ta sig i mål i Gotland Grand National.

Foto: Privat

Enduro2021-11-01 11:50

Förra veckan berättade vi om Hultsfredstjejen Lisa Edgren som utmanat sig själv att genomföra Gotland Grand National. Med endast fyra månaders träning gav hon sig ut på banan i fredags samtidigt som 750 andra förare.

– Jag hade lite tur med förutsättningarna då alla sa att det var den finaste banan de kört på någonsin, även om jag tyckte det var rätt tufft, säger Lisa som körde sitt första varv på en timme och 22 minuter.

– Jag låg bland de sista då och hade fri lejd och kände mig oväntat pigg och fräsch efter första varvet. På det andra kom förare ikapp och det blev mer stressigt och hetsigt i spåret. Jag höll mig på kanten så gott det gick och fick det att flyta på hyfsat ändå.

Efter två varv på två timmar och 47 minuter stannade Lisa i depån och avslutade loppet med en 79:e plats i sin klass.

– Jag var inte så trött efter målgång, men när adrenalinet gick ur kroppen kände jag mig helt slut och väldigt hungrig. Träningsvärken var påtaglig två dagar efter, men nu känner jag nästan bara av höger underarm som är öm av allt gasande.

I efterhand är Lisa stolt över att ha lyckats med utmaningen och utesluter inte att hon kommer att fortsätta på något vis.

– Det var kul att få bevisa att jag som var helt grön inom det här ändå fixade det och visa andra tjejer att det är möjligt. Nu ska jag smälta det här, men visst har man fått lite mersmak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!