Överväger att ställa in: "Fundera ett varv till"

Vimmerby MS ska arrangera en deltävling i Smålandscupen i enduro i maj. Det råder dock osäkerhet kring om den kommer att bli av.

Vimmerby MS ordförande Roger Karlsson har varit inne på att ställa in deltävlingen i Smålandscupen i enduro som klubben ska arrangera i maj. Fredrik Johansson ser dock inget hinder för att köra.

Vimmerby MS ordförande Roger Karlsson har varit inne på att ställa in deltävlingen i Smålandscupen i enduro som klubben ska arrangera i maj. Fredrik Johansson ser dock inget hinder för att köra.

Foto: Magnus Strömsten

Enduro2021-03-09 14:30

Styrelsen i Vimmerby MS tog på måndagen ett beslut om att ställa in den planerade deltävlingen i Smålandscupen i enduro den 6 maj. Det kan dock komma att ändras.

– Vi kommer att fundera ett varv till innan vi lämnar ett slutgiltigt besked, säger Vimmerby MS ordförande Roger Karlsson.

Hur kommer det sig?

– SVEMO har satt ett generellt tävlingsförbud för motortävlingar under våren, men ger dispens under vissa förutsättningar. Därför kan vårt beslut ha varit lite förhastat, säger Roger Karlsson.

Fredrik Johansson är ledamot i endurosektionen i VMS och även engagerad i tävlingsledningen för Smålandscupen. Han var inställd på att tävlingen skulle bli av som planerat.

– Vi var igång med planeringen för tävlingen för fullt så beskedet kom oväntat, säger Fredrik Johansson som har varit med och arrangerat tävlingar på annat håll i år.

– Vi körde i Värnamo för ett par veckor sedan och under coronasäkra former. Det finns ett protokoll framtaget med en rad restriktioner som fungerar väl, säger Fre

Anpassningarna innebär bland annat att varje förare bara får ha med sig en serviceman och att hela tävlingsområdet är anpassat så att man kan hålla avstånd. Vidare sker anmälan vid ankomst från bilen och kontroll av motorcyklarna inför start är struken. Likaså den gemensamma genomgången för förarna innan start samt prisutdelningen. Dessutom är antalet klasser begränsat.

Nästa deltävling i Smålandscupen är inplanerad i april och avgörs i Vrigstad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!