Klart Didrik hade bråttom i mål – pappa när som helst

Didrik Gustafsson var snabb i kåsan på hemmaplan. Klart han var. Med de förberedelserna. Kanske var det också en annan sak som påverkade honom och gjorde att han hade extra sprutt på grejerna: "Jag skulle ha blivit pappa igår..."

Vimmerbyföraren Didrik Gustafsson gjorde en kanontävling i årets kåsa, men han var samtidigt osäker till start då han när som helst ska bli pappa.

Vimmerbyföraren Didrik Gustafsson gjorde en kanontävling i årets kåsa, men han var samtidigt osäker till start då han när som helst ska bli pappa.

Foto: Magnus Strömsten

Enduro2023-11-20 19:00

Att köra Novemberkåsan 2023 var ingen självklarhet för Didrik Gustafsson.

Nähä? 

Det har sin givna förklaring. 

– Det var beräknat att vi skulle ha blivit föräldrar igår (söndag). Det var faktiskt nervöst innan om jag kunde starta eller inte, men det gick ju bra, säger Didrik lättat följt av ett skratt. 

Hur var det att köra med den vetskapen. Att du kunde bli pappa när som helst?

– Jag försökte och kunde också fokusera helt på körningen. Visst fanns det i bakhuvudet att jag hade kunnat fått slänga in handduken, men vi hade samtidigt en plan för om det skulle ske under själva loppet. 

undefined
Didrik Gustafsson gjorde en riktigt bra Kåsa och blev främst av hemmaförarna.

Och den var...?

– Att någon skulle följa med henne (Magdalena) till BB, sen skulle jag komma senare. Det var Magdas syster som skulle ha åkt med. 

Nu behövde ingen åka till BB just den här helgen.

Istället kunde Didrik fullfölja Novemberkåsan för tredje gången i karriären – och också nå sin bästa placering någonsin (13:e plats). 

Vi behöver egentligen inte fråga hur kroppen är efter en sån här kraftansträngning, men vi gör det ändå...

Hur mår du?

– Jag har ont överallt, haha. Det tar säkert en vecka innan jag är fullt återställd igen. 

Hur upplevde du årets kåsa?

– Den var väldigt tuff, men också varierad. Det var mycket kärr och även snabbåkt på sina håll. Den innehöll faktiskt det mesta. Jag är jättenöjd med nästan allting och med min placering. Mina förberedelser var väldigt bra, jag hade bra stöttning från serviceteamet och fick otroligt mycket hjälp av de som var ute och följde tävlingen i skogen. 

I nästa andetag berömmer han klubbkompisen och polaren i Vimmerby MS, Robert Blom:

– Det var en härlig känsla att få gå upp på målrampen och fira tillsammans med honom. Vi har tränat så mycket ihop för den här kåsan och att han hjälpte mig på den näst sista sträckan när jag hade problem med cykeln var helt otroligt. Det var jäkla snällt.  

Nu väntar en längre vila för Didrik Gustafsson. I detta nu vet han inte när han ska tävla nästa gång.

– Just nu vill jag inte tänka på enduro. Visst, jag ska tvätta av cykeln idag, men sen får det vara lugnt. Jag har inga planer och ska bara ägna mig åt barnet när det kommer. Det ser jag verkligen fram emot. 

Bra förberedelser. Didrik Gustafsson hade jobbat hårt för att komma så bra förberedd som möjligt till årets kåsa.
Bra förberedelser. Didrik Gustafsson hade jobbat hårt för att komma så bra förberedd som möjligt till årets kåsa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!