Föreningens glädjebesked – arrangerar stora motorfester

Nu är det klart. Novemberkåsan kommer att köras i Vimmerby igen. Vimmerby MS ska arrangera den stora enduroklassikern i slutet av 2023. "Det är jättebra för föreningen", säger Fredrik Johansson, som är med i endurosektionen i VMS.

Fredrik Johansson i Vimmerby MS gläds stort åt att föreningen får arrangera Novemberkåsan 2023.

Fredrik Johansson i Vimmerby MS gläds stort åt att föreningen får arrangera Novemberkåsan 2023.

Foto: Arkiv/Bildbyrån

Enduro2021-12-25 15:00

Motorentusiasterna i vår trakt har all anledning att se fram emot de två kommande åren. Vimmerby MS ska nämligen arrangera Novemberkåsan 2023. Dessutom har man fått klartecken för att arrangera enduro-SM den sista helgen i maj 2022. Det var Dagens Vimmerby först med att rapportera om. 

– Det känns alltid bra när man lyckas landa en så stor tävling som Novemberkåsan. Alla är väldigt tända och taggade, säger Fredrik Johansson i Vimmerby MS till vår tidning. 

Och det är inte första gången klubben får äran att styra upp en "kåsa". Tävlingen har körts i Vimmerby fem gånger tidigare, där den senaste gången var 2018. Fredrik Johansson berättar att det egentligen ska gå tio år innan en förening återkommer som arrangör. 

– Vi har pratat till och från i någon månad om vi skulle hoppa på det eller inte, när vi väl fick frågan. I regel ska det gå tio år mellan tävlingarna, men nu var det tydligen svårt med att få till marker och lite sånt. Då valde vi att hoppa på det. Det är jättebra för föreningen och framför allt att vi kan sätta Vimmerby MS på kartan. Sen är Vimmerby också en endurostad, så det blir väldigt roligt, säger han. 

Målet är att dra upp svårighetsgraden ett snäpp när det väl är dags. 

– Ja, vi ska försöka få till en hårdare kåsa än vi haft förut. Tidigare har vi haft runt 60 procent som kommit i mål, vilket är lite mycket. Förhoppningen är att mellan 30 och 50 procent av åkarna ska vara i mål. Det ska vara Sveriges tuffaste tävling. Samtidigt har vi också haft väldigt många startande i Vimmerby, menar Johansson. 

Han fortsätter:

– 1989 hade vi i Vimmerby en kåsa som kördes över tolv timmar och det sägs vara den hårdaste någonsin. 

Något datum för tävlingen är ännu inte spikat. 

– Det blir ju någon gång i november. Vi ska sätta oss ned efter ledigheten och bestämma hur vi ska göra. 

I maj 2022 blir det också högklassig enduro i Vimmerby, då VMS arrangerar en tvådagars SM-helg. 

– Det blir sista helgen i maj. Vi tänkte egentligen söka till förra året, men nu sökte vi till 2022 istället. Det blir en tävling över två dagar och vi ska försöka få ihop samma stab som jobbat med det här tidigare. Det blir mycket lättare då, avslutar Fredrik Johansson. 

Målet är att ha en tuffare kåsa i Vimmerby, jämfört med de senaste gångerna.
Målet är att ha en tuffare kåsa i Vimmerby, jämfört med de senaste gångerna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!