Nu är Blom tillbaka efter sin allvarliga skada: "Sugen"

I september var olyckan framme för Robert Blom. Han landade illa i en SM-deltävling och bröt både lårben och ena handen. Nu är endurotalangen från Vimmerby tillbaka på allvar. Nu väntar Tyskland. "Jättekul, det blir min första tävling utomlands", säger han.

Vimmerbys endurolöfte Robert Blom åker tillsammans med klubbkompisarna Filip Bengtsson och Oscar Blom till Tyskland för att tävla i tyska mästerskapet.

Vimmerbys endurolöfte Robert Blom åker tillsammans med klubbkompisarna Filip Bengtsson och Oscar Blom till Tyskland för att tävla i tyska mästerskapet.

Foto: Torbjörn Allvin

Enduro2022-03-02 12:30

Robert Blom, Filip Bengtsson och Oscar Blom. 

Under torsdagen beger sig trion söderut, till tyska Tucheim, som ligger mellan Berlin och Magdeburg. Där väntar en deltävling i det tyska mästerskapet för de tre förarna från Vimmerby MS.

Att det 20-årige löftet är en av dem är något överraskande med tanke på vad som hände i höstas. 

– Ja, det var en riktig smäll. Jag flög långt i ett platåhopp och landade helt platt och missade nergången. Det var en jäkla krasch, säger Robert Blom om vad som hände den där dagen i Uppsala. 

Det var den allvarligaste krasch han råkat ut för. 

– Först opererades jag i Uppsala, sen fick jag flyga till Linköping och därifrån åkte jag ambulans till Västervik. 

Knappt ett halvår senare är Robert Blom i allra högsta grad i farten igen. 

– Det var en skön känsla när jag fick sätta mig på endurohojen igen för första gången. Jag var riktigt sugen, säger Blom med ett skratt. 

För två veckor gjorde han tävlingscomeback i Nyköping, där han blev trea i juniorklassen. 

Hur kändes det?

– Helt okej, men det var för skitigt. Jag var tvungen att försöka ha benen i marken och nja, det var väl inte det bästa för mig efter lårbensbrottet. Jag vågade inte sätta ner vänsterbenet fullt ut. Det sitter fortfarande lite skruv och en spik kvar i benet. Jag känner ändå att kroppen blir bättre och bättre och tror inte att det kommer hämma mig framöver. Jag ser inga begränsningar. 

Och handen, hur är den?

– Ganska bra, men jag kan känna av den ibland om jag hamnar fel. 

Vad har du för känsla inför helgens tävling i Tyskland?

– Bra, trots att toppformen inte finns där än. Det tar ett tag innan man kommer in i det. Det känns spännande eftersom det är min första tävling utomlands någonsin. 

Någon direkt målsättning har inte Robert Blom satt upp, utan han vill prestera så bra det bara går efter de givna förutsättningarna. 

Vad har du för mål i övrigt med säsongen?

– Målet är att köra hela SM-säsongen i juniorklassen. Första deltävlingen är 23 april, sen rullar det bara på. Årets höjdpunkt är annars vår egen deltävling i Vimmerby i slutet av maj. Det blir otroligt häftigt att få chansen att köra på hemmaplan.

Robert Blom är i full fart igen. Endurotalangen från Vimmerby har gjort comeback efter sin tuffa skada i höstas - och kommer tävla i Tyskland i helgen.
Robert Blom är i full fart igen. Endurotalangen från Vimmerby har gjort comeback efter sin tuffa skada i höstas - och kommer tävla i Tyskland i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!