Blom: "Kommer bli riktigt tufft och skitigt"

2018 gick motorcykeln sönder. 2019 blev han sjuk natten innan loppet. Nu hoppas Oscar Blom från Vimmerby MS på att ta sig i mål när årets upplaga av Novemberkåsan avgörs i Gävle.

Oscar Blom kör Novemberkåsan för sjätte gångeni helgen och hoppas att ta sig i mål för tredje gången.

Oscar Blom kör Novemberkåsan för sjätte gångeni helgen och hoppas att ta sig i mål för tredje gången.

Foto: Magnus Strömsten

Enduro2021-11-12 16:43

Det är sjätte gången som Vimmerbykillen kör Novemberkåsan och han känner sig bättre förberedd än någonsin.

– Jag har lagt om träningen helt och håller. Tidigare har jag nött på med hojkörning fem dagar i veckan. I år har jag dragit ned till två pass på cykeln och tränat på andra vis övriga dagar. Jag känner mig mycket starkare i kroppen överlag och borde ha nytta av det ute på banan. Däremot har jag bara kört två tävlingar i år så jag får lita på att rutinen från tidigare år räcker, säger Oscar Blom som är ute på den tredje sträckan och besiktigar banan när vi når honom.

Vad kan du säga om banan?

– Den är inte helt olik den som vi körde i Vimmerby för tre år sedan till karaktären. Det är fyra sträckor totalt och alla är ganska långa. Sträcka ett körs dessutom dubbelt. Det är väldigt mycket vatten så känslan är att det kommer att bli riktigt tufft och skitigt att köra. 

149 förare är anmälda och ger sig ut på lördag morgon. Tidigt på söndagsmorgonen är det målgång för de som klarar utmaningen och lyckas ta sig runt.

– Det är läge för revansch för min del. Ifjol blev Kåsan uppskjuten, 2019 blev jag sjuk på natten innan start och kunde inte köra. 2018 gick hojen sönder när jag låg bra till på hemmaplan i Vimmerby. Nu vill jag ta mig i mål, i så fall för tredje gången.

VMS-förare i Novemberkåsan: 51) Niklas Fransson, 52 Oscar Blom, 92) Dennis Rotebäck, 108) Viktor Martinsson, 129) Pierre Näsholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!