Beskedet: VMS-stjärnans säsong är över

Filip Bengtsson fick bryta söndagens SM-deltävling i Vimmerby. Nu berättar Vimmerby MS-stjärnan att säsongen är över för hans del. "Med stor besvikelse och en tår i ögat är det bara inse att säsongen 2022 är slut".

Filip Bengtssons säsong är över, efter en tuff skada.

Filip Bengtssons säsong är över, efter en tuff skada.

Foto: Arkiv

Enduro2022-06-03 14:30

I helgen kördes dubbla deltävlingar av enduro-SM i Vimmerby. Filip Bengtsson, som var en av de stora favoriterna på förhand, fick ett tråkigt avslut på söndagens tävling.

VMS-stjärnan fick bryta tidigt och skriver själv om händelsen på sin Facebook-sida:

"På söndagens första prov (crossbanan) fick jag ett litet framhjulssläpp efter några svängar, satte i benet och kände hur hela knäet vek sig. En sjuk smärta ett tag, men körde till mål och smärtan började lägga sig lite. Fortsatte ut mot sträcka två och startade men efter några svängar hände samma sak när jag bara körde i ett bromsstalp. Svängde av direkt och körde tillbaka till depån…", skriver "Fillibang".

På måndagen var han inne och gjorde en magnetröntgen och fick svar på tisdagen. Ett tungt sådant.

"Främre korsbandet är av samt skador på yttre och inre ledband, menisk, femurfäste osv… Känns som en käftsmäll efter att jag äntligen börjat hitta tillbaka till min gamla attack i körningen."

Det innebär att säsongen är över. Bengtsson kommer att tvingas till operation och en lång period av rehab.

"Med stor besvikelse och en tår i ögat är det bara inse att säsongen 2022 är slut för min del. Härnäst väntar jag på att knäet ska ”läka” lite så jag kan opereras och efter det en lång rehab…", skriver han på sin Facebook-sida. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!