Bengtsson väntad segrare i Smålandscupen

Filip Bengtsson och flera andra lokala förare vann sina klasser i Smålandscupen i helgen. Oscar Blom nådde däremot inte hela vägen fram. "Jag har kört för lite hoj", säger Oscar Blom.

Filip Bengtsson vann sin klass i Smålandscupen.

Filip Bengtsson vann sin klass i Smålandscupen.

Foto: Magnus Strömsten

Enduro2019-10-13 15:38

Smålandscupen i Enduro avgjordes i Vimmerby i helgen. Vimmerby MS-föraren Filip Bengtsson var som väntat bäst i sin klass (Elit/Senior) och var snabbast med tiden 1:14:19.3. Bakom honom var Carl Johan Bjerkert, på tiden 1:17:59.0. 

I juniorklassen vann Norrahammar MK-föraren Lukas Largén, framför Oscar Blom, Vimmerby MS. 
– Jag har kört för lite hoj för att kunna vara längst upp så man vet var man kan vara. Man blir besviken på sig själv men jag måste köra mer och inte bara tävla, säger Oscar Blom och fortsätter:
– Lukas (Largén) var för snabb och det var inte mycket att göra åt. På förhand tänker man ju så klart att man vill vinna klassen, men man är där man är.

Blom skulle ha kört i Gotland nästa vecka men efter att ha slått i tummen under Smålandscupen är det osäkert om han kommer till start där.
– Annars är det stora målet Novemberkåsan, säger Blom.

I klass Guldhjälm 85cc vann Djursdala SK:s Edwin Djurstedt efter nio fullföljda varv på tiden 51:20:2. I klassen Motion 50+ var det två VMS-förare i täten, där Tony Karlsson tog förstaplatsen före Jonas Blom. Jonas Gustafsson, VMS, var bäst i klassen Bredd. Josefine Berglund (VMS) tog hem klassen Enduro Girls Open.

Peter Tengvall, som ställde upp i tävlingen bara veckor efter att ha fått hjärtstopp och fått en pacemaker inopererad, kom på tolfte plats i sin klass Motion 16-39 år. 

Tävlingen kördes i Vimmerby.
Tävlingen kördes i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!