Bengtsson i toppstrid i Falköping – slutade trea

I helgen var det premiär för endurons Swedish Cross Country Series, med den första deltävlingen i Falköping. Där fanns ett antal lokala förare med, bland annat Vimmerby MS-stjärnan Filip Bengtsson. Han såg ut att gå mot en seger, men tappade förstaplatsen efter det sjätte varvet.

Filip Bengtsson körde Falköping Big Bang.

Filip Bengtsson körde Falköping Big Bang.

Foto: Haris Dreco/Ulf Jönsson

Enduro2021-05-30 17:14

Under året ska fem deltävlingar köras i den nya endurosatsningen som går under namnet Swedish Cross Country Series.

Tävlingen inleddes med Falköping Big Bang i söndags, där Filip Bengtsson från Vimmerby MS kom till start bland eliten. Och "Fillibang" utmanade verkligen om segern. Efter fyra varv låg Bengtsson etta, men Albin Elowson från Skövde slog till med ett kanonvarv i det femte och klev förbi VMS-föraren. Det gjorde även Falköpings Max Ahlin.

Elowson och Ahlin gjorde upp om slutsegern i de sista varven. Det ska sägas att Albin Elowson var favorittippad på förhand – och han pallade för trycket. Till slut skilde det 42 sekunder mellan honom och tvåan Max Ahlin. Bengtsson hade drygt tre minuter upp till andraplatsen.

Det var även lokal prägel i juniorklassen. Robert Blom, Vimmerby MS, utmanade på allvar om pallplatserna och hade mindre än en minut upp till tredjeplaceringen efter fem varv. Men det räckte inte hela vägen och Blom fick nöja sig med en fjärdeplats.

Klubbkamraten Dennis Rotebäck slutade på 20:e plats i samma klass.

På lördagen anordnade Falköpings MK även USM i enduro. Där slutade Målilla MK:s Svante Lind på 38:e plats. Ellis Lind, från samma klubb, slutade 44:a.

Nästa del av enduroserien är Stångebroslaget, som körs den 11 juli. Totalt ska fem deltävlingar köras.

Filip Bengtsson.
Filip Bengtsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!