Tajt kamp mellan polarna som blev bästa hemmaförare

Didrik Gustafsson och Robert Blom har kämpat och slitit med varandra inför Kåsan. Under hemmakåsan i Vimmerby blev de bästa lokala förare och fick stå tillsammans på rampen. "Att få göra det med honom betyder jättemycket", säger Gustafson som slutade på plats 13, 36 sekunder före Blom.

Didrik Gustafsson gjorde en riktigt bra Kåsa och blev främst av hemmaförarna.

Didrik Gustafsson gjorde en riktigt bra Kåsa och blev främst av hemmaförarna.

Foto: Magnus Strömsten

Enduro2023-11-19 09:00

Efter en lång och tuff morgon, dag, kväll och natt tog sig till slut förarna in i mål. Nåja, inte alla såklart. Men två Vimmerby-grabbar kan blicka tillbaka med stolthet på en avklarad Kåsa. 

Bästa lokala förare blev Didrik Gustafsson (VMS) som gjorde sin sjätte start i Kåsa-sammanhang. Han körde in på en 13:e-plats och detta var tredje gången Gustafsson lyckats klara målgång i Kåsan.

– Det känns jättebra, fantastiskt... Och jag är så trött. Det har varit mycket strul under kvällen men vi har fått ihop det till mål i alla fall, säger Gustafsson strax efter målgång.

undefined
Didrik Gustafsson på prisutdelningen som tvåa.

Vad har varit största utmaningen ute i skogarna?

– Alla kärr på sträcka två och tre. Det har varit tungt som fan.

Hur känns det att ha blivit bästa hemmaförare? 

– Det gör det såklart extra roligt. 

Strax bakom Gustafson på plats 14 hamnade en annan VMS-förare i form av Robert Blom. Mellan polarna skiljde det bara 36 sekunder. Det gör det hela lite extra speciellt för förarna som verkade ha en fin stund tillsammans uppe på rampen vid depån framför vänner och familj. 

– Att få göra det med honom betyder jättemycket. Vi har tränat mycket tillsammans under hela året, det är extra roligt, säger Gustafsson.

undefined
Robert Blom, VMS, kom trea i juniorklassen.

Robert Blom var märkbart rörd uppe på rampen efter målgången. 

– Det känns jättebra, det kan inte bli bättre än det här när man kämpat hela dagen och natten, säger Blom som berättar om tiden innan Kåsan med Gustafsson och speciella händelsen vid näst sista sträckan: 

– Vi har tränat mycket ihop inför tävlingen, både med hojkörning och löpning. Han startade fyra minuter före mig på näst sista sträckan. Där stod han sen vid en backe vid Snokebo. Då var jag så snäll att jag gick ned till honom och hjälpte honom upp... Och jag vet att han hade gjort likadant för mig. 

Hur firar man en avklarad Novemberkåsa?

– Jag har varit nykter sen semestern så nu ska vi köra en jäkla fest nästa helg, säger Blom bestämt. 

Resultatet innebär att Didrik Gustafsson hamnar på en andraplats i seniorklassen. Robert Blom kan genom sin insats tillgodose sig en tredjeplacering i juniorklassen.

Gustafsson kom i mål på tiden 9:20:15. Blom var som nämnt inte långt efter med 9:20:51.

Robert Blom på prispallen som trea i juniorklassen.
Robert Blom på prispallen som trea i juniorklassen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!